Kentte faaliyet yürüten Kick Boks Güntaş Dersim Spor Kulübü, sporseverler tarafından yoğun ilgi görüyor. Her yaştan sporseverin ilgi gösterdiği kulübe, valilik ve belediye tarafından 96 bin lira maddi destekte bulunulduğu belirtildi.

Kick boks Antrenörü Gürsel Tayam, kulüpte her yaştan vatandaşın kick boks yaptığını belirterek, “Milli antrenör ve Doğu Anadolu teknik kurul üyesiyim. 2014 yılında Kick Boks Güntaş Dersim Spor Kulübü'nü kurduk. Kulübümüzde çok sayıda sporcumuz var. Kulüp kurulduktan sonra daha iyi sporcular çıktı. Çünkü sürekli antrenman yapıp şampiyonalara hazırlandık. İl Spor müdürlüğümüz de bizlere destek oldu. Büyükler, gençler, minikler, 40 yaşında, 50 yaşında sporcularımız var. 1000’e yakın lisanslı sporcumuz var. Birçok gencimizi buradan verdiğimiz eğitimlerle üniversiteye gönderdik." dedi.

Tayam, “Tunceli Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Tuncay Sonel’e bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Maçlara gidip gelmemiz ve malzeme alımı için 96 bin TL ödenek çıkmıştır. Bütün maçlara sıkıntısız gidip geldik. İnşallah bundan sonra da ilimize başarılar getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sporculardan İrem Deniz Yuvanç, herkesi kick boks sporunu yapmaya davet ederek, "7 aydır bu sporu yapıyorum. Bu sporu yapmamda ailemin ve hocamın desteği çok büyük. Aynı zamanda Valimiz Tuncay Sonel’in desteği için de çok teşekkür ederim. Herkesin bu sporla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum ve herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

5 yıla yakındır kick boks sporu yaptığını söyleyen Mazlum Gökyıldız ise "Türkiye derecem  var. 2017 Bolu Türkiye üçüncüsüyüm. Ondan önce de galibiyetlerim var. Sayın Valimize vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.