HABER: SERHAT OZAN YILDIRIM

Pertek ilçesinde bulunan Keban Baraj Gölü, iklimsel avantajlarından kaynaklı su sporlarında bir marka haline geldi. Tunceli ile Elazığ arasında kalan Keban Baraj gölü kıyısındaki su sporları tesisleri, kano ve rafting antrenman olanaklarıyla gözde oldu.  Pertek’teki gençler baraj gölünde rengarenk kanolara binerek ve kürek çekerek baraj gölünde adeta bir görsel şölen sergiliyor.

“PERTEK, HEM ÜLKEMİZDE HEM DÜNYADA SU SPORLARINDA BİR MARKA OLACAK”

Tarihe ve kültürel birikime ev sahipliği yapan Pertek ilçesinin son zamanlarda özellikle su sporlarında da adını duyurmaya başladığını belirten Pertek Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, “Buradaki amacımız gençleri hem kötü alışkanlıklardan uzak tutup hem de onların sporla içli dışlı olmalarını sağlamak. Bu anlamda da göl kenarında bir ilçe olmamız sebebiyle su sporlarına ayrıca bir önem vermek durumundayız. Amacımız burada çocukları milli takıma hazırlamak, onların uluslararası alanda başarı elde etmelerini sağlayıp hem ülkemizi hem de Tunceli’mizi temsil etmesidir. İnanıyoruz ki bundan birkaç yıl sonra Pertek su sporlarında hem Türkiye’de hem de dünyada bir marka olacaktır. Son yıllarda hem rafting hem de kanoda çok önemli başarılar elde ettik. Geçen sene Dünya Rafting şampiyonasında Pertek takımımız orada dünya 5’inciliği elde etti. Valimizin destekleriyle Avrupa Spor Haftası etkinliklerinde yapılan rafting yarışında kızlarımız 2’inci oldu” dedi.

“TUNCELİ’DE SU SPORLARI FESTİVALİ OLACAK”

Önümüzdeki yıllarda Tunceli’de Su Sporları Festivali yapılacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er, “ Bugün Pertek’te gençlerimizle kano etkinliği düzenledik. Pertek’te sayın bakanımız Spor Toto teşkilat başkanıyken Pertek’e pozitif bir ayrıcalık yaparak Su Sporları Merkezi açtı. Bu merkezde gençlerimiz kano ve rafting antrenmanlarına katılabiliyorlar. Bu anlamda Tunceli ve Pertek olarak bakanımıza minnettarız. Tunceli rafting alanında çok ciddi çalışmalar yaptı çok önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Dünya ve Türkiye rafting şampiyonası ilimizde yapıldı. Biz bu etkinlikleri önümüzdeki senede su sporları festivali yapacağız. Kanoda sporcularımızı ses getirecek şekilde yetiştirmek istiyoruz. Şuan antrenörlerimiz ve sporcularımız bu alanda çok hevesli, Tunceli ve Pertek su sporlarında ciddi bir ses getirecek” şeklinde konuştu.

3 yıldır ilçede Kano sporuyla ilgilenen Zelal Cansızoğlu ve Seval ünlü adlı sporcular, ilçelerinde baraj gölü oldukları için çok şanslı olduklarını ve haftada 5 gün antrenman yaparak milli sporcu olmak istediklerini söyledi.