Munzur KSK Kamuoyuna yaptığı açıklamada " Değerli hemşerilerimiz ilimizin ilk kadın futbol takımını kurduk. İlimizde bir süredir yürüttüğümüz çalışmalar artık meyvelerini vermeye başladı. Türkiye'nin bütün illerinde bulunan kadın futbol kulübü ilimizin spor anlamında önemli ihtiyaçlarından biriydi. Kadının sosyal, siyasal ve iktisadi hayata bu kadar dahil olduğu bir şehirde böylesi bir eksikliğin tamamlanması gerekliliği ile çıktığımız bu yolda kulüp kurucularımıza ve kulübümüze destek olacağını açıklayan tüm dost ve hemşerilerimize kulübümüz Munzur Kadın Spor Kulübü (Munzur KSK) kurucuları olarak yürekten teşekkür ediyor, seçmelerin yakında başlayacağını duyurmaktan büyük gurur duyuyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Kamuoyuna yapılan bu açıklama üzerine Kulüp Başkanı Nazım Arslan'la telefonla görüşme yaparak kendilerinden Munzur Kadın spor kulübü hakkında bilgiler aldım.

Arslan yaptığı açıklamada “kadın kulübümüzü yeni kurduklarını tescil işlemleri halen devam ediyor. İşlemleri yetiştirmediğimizden dolayı bu yıl yapılacak Türkiye şampiyonasına katılamayacağız. Eğer işlemlerimizi tamamlamış olsaydık Türkiye şampiyonasının ardından direkt olarak 3. lige katılacaktık ama önümüzdeki yıl Türkiye şampiyonasına katılarak 3. Ligde Dersim’i temsil etmeyi planlıyoruz” dedi.

Arslan konuşmasında çevre illerimizde bile birden fazla kadın kulübünün olduğunu, “Dersim'de potansiyel olmasına rağmen bir kadın kulübümüzün olmaması ilimiz adına bir kayıptır” açıklamasında bulundu.

Arslan konuşmasının devamında "Dersimspor tribünlerinde genç kadın taraftarlarının futbola yoğun ilgisi, hatta kadın taraftar grubu Çena Dersimi taraftar grubunun da olduğu bir şehirde potansiyelinde var olması sebebiyle futbol takımını kurarak Dersim'in ve Munzur'un sesini kadın futbol takımımız aracılığıyla tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmaktır” diye konuştu.

Arslan konuşmasının sonunda " Kurmuş olduğumuz Munzur KSK'nin ana insan kaynağımız Munzur Üniversitesi, Spor lisesi ile genç kızlarımızdır. Yeni kurmuş olduğumuz Munzur KSK takımına tüm halkımızın maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz. Dersim halkının, Dersimspor'a verdiği desteği, kadın futbol takımımıza da vereceklerine inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

KENAN KANDİL