Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 23 Eylül Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında,  “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" etkinliği Mameki Parkı’nda düzenlendi. Program sonrası Tunceli'nin yanı sıra Elazığ, Erzincan, Malatya, Van, Bingöl, ve Muş'tan kentte gelen 200 rafting sporcusu, Munzur Çayı'ndaki 5 kilometrelik parkurda kıyasıya mücadele etti. Raftingle özdeşleşen kentte, o anlar hem heyecanlı hem de renkli görüntülere sahne oldu.

Kentin güzelliklerini aktaran Vali Mehmet Ali Özkan,“ Avrupa spor haftası kapsamında bizlerle farklı illerde ve Tunceli’mizin farklı ilçelerinden gelen sporcu kardeşlerimize buradan selam ve saygılarımı sunuyorum. Doğasıyla, insanıyla, nezaketiyle, canıyla ve candanlığıyla bir olan Tunceli’mizde sizlerle birlikte mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Avrupa Spor etkinlikleri kapsamında bakanlığımızın planlamasıyla Rafting Federasyon Başkanımız ekibi ve yönetimiyle burada kendilerine teşekkür ediyorum. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ekibiyle birlikte güzel bir etkinlik güzel bir organizasyon yaptılar; emeklerine yüreklerine sağlık. İnşallah spor dolu bir haftayla Tunceli’de bir arada olacağız” dedi.

Etkinliğe, Vali Mehmet Ali Özkan, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Reha Asan, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, , İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan, 4. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Türkiye Rafting Fedarasyonu yönetim kurulu üyesi Hakan Özer, Ak Parti İl Başkanı Fatih Tek ve kurum amirleri katıldı.