A Milli Takımımız, Amerika kampındaki üçüncü ve son maçında 2010 Dünya Kupası finalistlerinden ABD'ye 2-1 yenildi. Maçın ilk yarısında çok iyi bir futbol sergileyip Arda Turan ile gol bulan Ay Yıldızlılar, ikinci yarıda oyundan düşünce sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Philadelphia'daki Lincoln Financial Field Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Millilerimiz çok iyi başladı. Özellikle rakibin sağ kanadında büyük boşluklar bulan ve bunları iyi değerlendiren Ay Yıldızlılar üstüste pozisyonlar buldu. 27. dakikada ise golümüz geldi. Kazım'ın harika pasında topla buluşan Arda, ceza sahasına daldı, iki rakibinin sert müdahalesine rağmen sakatlanma pahasına topa vurup Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi. Millerimiz bu golle ilk devreyi 1-0 önde kapadı.

Ancak ikinci yarıda roller değişti. Dünya Kupası finalistlerinden ABD daha ciddi oynamaya, Millilerimiz ise rakibi izlemeye başladı. Bambaşka bir çehreye dönüşen maçta da skoru ABD değiştirmeye başladı. 58. dakikada Donovan'ın pasında Altidore, 75. dakikada da yine Donovan'ın pasında Clint Dempsey ABD'yi öne geçiren golleri attı.

Milli Takımımız böylece ABD kampındaki son maçında ev sahibine yenildi. Ay Yıldızlılar ilk hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti'ni Arda ve Nihat'ın golleriyle 2-1, ikinci hazırlık maçında ise Sercan ve Semih'in golleriyle Kuzey İrlanda'yı 2-0 mağlup etmişti