Dersim merkezde yaklaşık iki ay önce Munzur Kadın Spor Kulübü bünyesinde kurulan kız voleybol takımı, bölgesel amatör ligde mücadele etmek için Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda sıkı bir çalışma yürütüyor.

Farklı yaş gruplarından 13 kadının yer aldığı takımın antrenörü Erhan Sezer, daha önce Pertek İlçesi’nde kadın voleybol takımı bulunduğunu hatırlatarak, “Ancak il merkezinde takım yoktu. Biz de bu eksikliği gidermek için kız voleybol takımını kurduk. Sıkı bir çalışmayla başladık. Eylül, Ekim gibi bölgesel lig için başvurumuzu yapacağız. Amacımız önce bölgesel lig ardından üçüncü ve ikinci lige yükselmek” dedi.

Takımın malzeme konusunda eksiklikleri bulunduğunu belirten Sezer, “Bu konuda kulüp başkanımız destek vermeye çalışıyor. Ancak bütçemiz olmadığı için malzeme eksiklerimizi gidermek konusunda sıkıntı yaşıyoruz. İlimizin sporda iyi bir yere gelmesi için çalışıyoruz. Yetkililerden ve duyarlı insanlardan eksiklerimizin giderilmesi için destek bekliyoruz” diye konuştu.

Kadın voleybolcular da spordan son derece keyif aldıklarını belirterek, kendilerine destek olunması halinde önemli başarılara imza atacaklarını ifade etti.

img_2627.jpg