TRİBÜNDEN YANSIYANLAR

Pazar günü oynanan müsabakada maç saati değişikliğinde haberi olmayan Dersimspor’lu taraftarlar maç başladıktan sonra tribünleri tümünü doldurarak Dersimspor’u yalnız bırakmadılar.

Dersimspor Kızıl Şahinler taraftar grubu maçtan saatler önce stadyuma gelerek tribünde hazırlık yaparak maça hazırlandılar.

Kızıl Şahinler taraftar grubu, Dersimspor sahaya çıktığında konfeti, balon, sprey ve peçete şov yaparak takımları lehinde renkli görüntüler sergileyerek, tezahüratlarda bulundular.

Maçın 62. Dakikasında Dersim plakasının simgesi olan trafik plakasına denk gelen saatlerde Kızıl Şahinler taraftar grubu benzer şovları sprey, konfeti, balon şovlarını maçın 62. Dakikasında da yaparak takımlarını plaka üzerinde desteklediler.

Dersimspor tribünlerinde hakaret ve kötü tezahürat olmaması, Dersimspor tribünlerini güzelleştirmişti.

Tek şikayet Yol spor’un yeni teknik direktörü Ferit Yigit’ten geldi. Dersimspor’lu bir taraftarın maç bittikten sonra yedek kulübesine giderek Gökhan Zirekli’nin Yol spor futbolcusu ile çarpışıp sakatlanması nedeniyle “futbolcumuzu sakatladınız yaptığınız beğeniyor musunuz? ” diyerek kızması yedek kulübesinde tansiyonu yükseltmişti.

Ben de bu durumu araştırarak olayı yaşayan Dersimspor’un kalecisi Gökhan Zirekli ile görüştüm. Zirekli ifadesinde, “ Sakatlığının çarpışmadan dolayı değil, kramp girmesi nedeniyle olduğunu “ belirtti.

Dersimspor’lu bu taraftarın sahadaki konuyu bilmeden ve kendisine vazife olmayan bir şekilde rakip takım yedek kulübesine gidip, İşgüzarlık yapması yanlıştır. Taraftarın yapması gereken takımını Dersim’e yakışır bir şekilde tezahürat etmesidir.

Taraftar kendi işini tribünde, Futbolcuda kendi işini sahada yapar. Eğer taraftar sahaya karışırsa durum farklı bir boyut alarak takımı lehine güzel görüntü yaratmadığı gibi maddi ve manevi cezalarda görür. Taraftarlar eğer Dersimspor takımının gerçekten şampiyonluğunu görmek istiyorlarsa bu tür olaylardan uzaklaşmalıdırlar.

Yaşanan küçük ve basit olay nedeniyle, bir Dersimspor’lu olarak, bu olayı önlemediğimiz için Elazığ Yolspor takımından özür diliyorum.

SAHADA YANSIYANLAR

Dersimspor teknik direktörü Bülent Güllü maçı yine tribünde yönetti.

Maç öncesi Dersimspor Teknik direktörü Bülen Güllü’yle yaptığım görüşmede, Siverek Belediye spor maçında, Siverek Belediyespr’un ilk golüne sahaya girip itiraz etmem nedeniyle tedbirli olarak disipline verildiğini, 21 günlük hak mahrumiyeti almam nedeniyle sahada görev yapamayacağını belirterek, yardımcılarının görev yapacağını söyledi. Ayrıca rakip takımında zayıf bir ekip olması nedeniyle kadroda bir değişiklik yapıp, yapmayacağı hususunu sorduğumda? “Güçlü ve zayıf takım tabirini doğru bulmadığını, diğer güçlü rakiplere karşı nasıl oynadıysak, Elazığ Yolspor’a karşı aynı şekilde oynayacaklarını, bu nedenle kadroda bir değişiklik yapmayacağını “ söyledi. Kadrolarda açıklandığında Dersimspor kadrosunda her hangi bir değişiklik olmadığı da görüldü.

Güllü maç sonu değerlendirmelerinde;

“Geçen Hafta kazandığımız maçın önem kazanması için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Hafta içi oyuncu gruplarıyla bunun bilinciyle çalışmaları sürdürdük. Rakibi iyi analiz etmiştik. Oyuncularımıza bu maçın zorluk derecesi ve önemini anlatmış, ona göre kadro şekillendirmiştim. Maçın ilk yarısında skoru farklı yakalamamız futbolcuların oyun disiplininde uzaklaştılar. Önemli olan kazanmaktı, üç puanı aldığımız için mutluyuz.

Her maça üç puan ve kazanmak için çıkıyoruz. Hedefimize doğru ilerliyoruz. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Dersimspor’a, Dersim camiasının daha fazla desteğini bekliyoruz” dedi.

Elazığ Yol spor teknik direktörü Ferit Yiğit’le yaptığım görüşmede,  takımın başına yeni geldiğini, Dersimspor maçıyla birlikte 2. Haftası olarak görev yaptığını, takımdaki önemli oyuncuların imtihanları kazanarak Polis ve Astsubay okullarına gittiklerini, Bu nedenle kalede sorunları olması nedeniyle basit goller yiyerek farklı skorlar aldıklarını, Dersimspor’da puan almak için oynayacaklarını, takımın her geçen gün toparlandığını ve bundan sonra bizi takip edin, şeklinde açıklama yaptı.

Elazığ Yolspor teknik direktörü Ferit Yiğit’le skor ve maç hakkında yaptığım görüşmede,” her şey maç öncesi açıkladığım gibi” şeklinde açıklamada bulundu.

MAÇ GÖZLEMİM

Maçı izleyici olarak tribüne gelen Scout Doğan Pekur, Dersimspor takımı hakkında izlenimlerinde ; “Bol gollü geçen maçta hücum anlamında güzel şeyler yapan Dersimspor, savunma konusunda çok ciddi sorunlar yaşayabilir, savunmanın bir an önce toparlanması gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Dersimspor takımının oyunun başında tutuk bir oyun sergilediği, tutuk oyunu nedeniyle Elazığ Yol spor’un, Dersimspor’un üzerine ciddi bir şekilde geldiği, ve Yol spor’un yüzde, yüzlük goller kaçırdığı, bunların birinin gol olması halinde durumun farklı bir boyut alacağı şeklinde gözlemim oldu.

Dersimspor defansının, Yolspor maçında da ciddi hatalar yaptığını bundan dolayı yüzde, yüzlük gollerle karşı, karşıya kaldığı şeklinde gözlemim oldu.

Ayrıca Dersimspor takımı Yolspor maçında orta sahada basit top kayıpları yaşadığı şeklinde gözlemledim.

HAKEM GÖZLEMİM

Tribünlerin dolu ve heyecanlı olduğu bir müsabakada, Hakemler maç boyunca tribün etkisi altında kalmadan isabetli kararlar verdiler. Penaltı kararı yerinde ve doğru karardı. Sarı kartlar konusunda haklı kararlar verdi. Ofsayt pozisyon kararlarında, doğru kararlar verdi. Maçın hakimiyeti ve kontrolü hakimlerdi.

Güzel bir karşılaşma yöneterek, futbolu güzelleştirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

Tribünde, saha dışında, saha içinde ve teknik heyette yapılan gözlemlerimdir.

Takım Kadroları:

Dersimspor: Gökhan Zirekli, Can Özgür, Vedat Taşdemir, Fuat Onur, Mehmet Ballı, Ali Mesut, Özgür Dükme, Mehmet Güler, Can Göksuzoğlu, Turan Ekici, Jonas Suka.

Elazığ Yolspor: Özgür Avcı, Ufuk Yalçınkaya, Ahmet Canpolat, Burhan Yıldız, Turan Ateş, Eyüp Can, Birkan Doğan, Abdullah Akdemir, Adem Kaya, Deniz Güce, Zindan Altın

Şeklinde kadroyla sahaya çıktılar.

Hakemler: Mülazım Argız, Çağlar Mert, Ufuk Taşçı, Halit Özel.

Maça Hakemin Başlama düdüğüyle oyuna Elazığ Yol spor başladı.

Maçın 1. Dakikasında Yol spor geliştirdiği atakla topla buluşan 6 sırt formalı Abdullah Akdemir Dersimspor ceza sahası dışında sert vurdu, top kale direğinin yanında az farkla dışarı çıktı.

Maçın 3. Dakikasında Dersimspor’un geliştirdiği atak kornerle sonuçlandı. Korneri 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu kullandı, topla 5 sırt formalı Ali Mesut buluştu, sert vurdu kaleci de kaldı.

Maçın 8. Dakikasında Dersimspor geliştirdiği atakta topla buluşan 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu ceza sahasına girdi, sert vurdu defanstan dönerek korner oldu. Atılan kornerden sonuç yok.

Maçın 9. Dakikasında Yolspor geliştirdiği atak faul yapılarak kesildi. Ceza sahası dışında kazanılan serbest atışı 8 sırt formalı Adem Kaya kullandı, top defanstan dönerek kornere çıktı. Kullanılan korner atışında sonuç yok.

Maçın 12. Dakikasında Yolspor geliştirdiği atakla topla buluşan 17 sırt formalı Zindan Dersimspor ceza sahasına girdi, sert vurdu top kale direğinin yanında dışarı çıktı.

Maçın 15. Dakikasında Dersimspor 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu’yla atak geliştirdi, kapalı tribünler tarafından geliştirdiği atakla ceza sahası giren Can Göksuzoğlu defans tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Top başına 10 sırt formalı Turan Ekici geçti. Topu kalecinin sağında ağlarla buluşturarak durumu Dersimspor lehine 1-0 yaptı.

Maçın 22. Dakikasında Dersimspor geliştirdiği atak faul yapılarak kesildi. Ceza sahası dışında kazanılan serbest atışı 10 sırt formalı Turan Ekici kullandı. Kullanılan serbet atıştan sonuç yok.

Maçın 23. Dakikasında Dersimspor kapalı tribünler tarafından geliştirdiği atak faul yapılarak kesildi. Serbest atışı 10 sırt formalı Turan Ekici kullandı, sert vurdu, top kale direğinin üstünde dışarı çıktı.

Maçın 26. Dakikasında Yolspor, yüzde, yüz diyebileceğimiz bir golü kaçırarak, beraberlikten oldu.

Maçın 30. Dakikasında  Dersimspor kazandığı korner atışında sonuç alamadı.

Maçın 32. Dakikasında Dersimspor korner atışı kazandı. 7 sırt formalı Özgür Dükme korner atışını kullandı, top defanstan döndü sonuç yok.

Maçın 35. Dakikasında Yolspor, Dersimspor ceza sahası dışında serbest atış kazandı. Serbest atışı 4 sırt formalı Eyüp Can kullandı, sert vurdu top kale direğinin üstünde dışarı çıktı.

Maçın 39. Dakikasında Yolspor’dan 8 sırt formalı Adem Kaya geliştirdiği atakla ceza sahasına girdi, sert vurdu, top kaleci Gökhan’da kaldı.

Maçın 42. Dakikasında Dersimspor’dan 7 sırt formalı Özgür Dükmekapalı tribünler tarafından geliştirdiği atakla, topu 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu’na aktardı, Can, güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-0

Maçın 43. Dakikasında Dersimspor’dan 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu geliştirdiği atakla güzel bir orta yaptı, topla buluşan 4 sırt formalı Jonas Suka güzel bir kafa vuruşuyla Dersimspor’un 3. Golünü ağlarla buluşturdu: 3-0

Bu golden sonra gelişen karşılıklı ataklarda sonuç alınmayınca hakem ilk yarının bitiş düdüğünü çaldı.

İkinci yarı hakemin başlama düdüğüyle oyuna Dersimspor başladı.

Maçın 47. Dakikasında Dersimspor serbest atış kazandı. 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu kullandı, defanstan döndü sonuç yok.

Maçın 53. Dakikasında Dersimspor’dan 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu  açık tribünler tarafında atak geliştirdi, tek başına rakip ceza sahasına girdi, sert vurdu kaleciden döndü, boşta kalan topu 4 sırt Jonas Suka vurarak Dersimspor’un 4. Golü olarak ağlarla buluşturdu: 4-0

Maçın 56. Dakikasında Dersimspor geliştirdiği atakla topla buluşan 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu ceza sahası dışında sert vurdu, top az farkla kale direğinin üstünde dışarı çıktı.

Maçın 59. Dakikasında Dersimspor’dan 2 sırt formalı Can Özgür çıktı, oyuna 89 sırt formalı Luis Ricardo girdi.

Maçın 60. Dakikasında Yolspor’dan 4 sırt formalı Eyüp Can çıktı, oyuna 2 sırt formalı Doğukan Aydemir girdi.

Maçın 63. Dakikasında Yolspor korner atışı kazandı. 8 sırt formalı Adem Kaya kullandı, 2 sırt formalı Doğukan kafa vurdu top dışarı çıktı.

Maçın 67. Dakikasında Dersimspor’dan oyuna 20 sırt formalı Yunus Demir girdi, 26 sırt formalı Fuat Onur Çıktı.

Maçın 68. Dakikasında Yol kazandığı korner atışını 20 sırt formalı Muhammed Yılmaz paslaşarak 10 sırt formalı arkadaşı Turan’a aktardı, orta yapan Turan Topu 9 sırt Yusuf’la buluşturdu, ceza sahsı dışında sert vuran Yusuf, top kaleci Gökhan’da kaldı.

Maçın 72. Dakikasında Yolspor’dan 21 sırt formalı Deniz sarı kart gördü.

Maçın 73. Dakikasında Dersimspor 89 sırt formalı Luis Ricardo’yla atak geliştirdi, ceza sahası dışında sert vurdu, kaleciden döndü, dönen topa 7 sırt formalı Özgür Dükme vurdu, top kale direğinin yanından dışarı çıktı.

Maçın 75. Dakikasında Dersimspor’dan 4 sırt formalı Jonas Suka çıktı, 98 sırt formalı Okan Destegül girdi.

Maçın 79. Dakikasında Yolspor geliştirdiği atakta yüzde, yüzlük gol pozisyonundan yararlanamadı.

Maçın 81. Dakikasında Dersimspor geliştirdiği atak kornerle sonuçlandı. 7 sırt formalı Özgür Dükme’nin kullandığı korner atışında sonuç yok.

Maçın 82. Dakikasında Yolspor kalecisinin sakatlanması nedeniyle değişiklik yaşandı.

Maçın 83. Dakikasında Dersimspor’dan 10 sırt formalı Turan Ekici geliştirdiği atakla ceza sahası dışında sert vurdu, kalecide kaldı.

Maçın 86. Dakikasında Dersimspor 7 sırt formalı Özgür Dükme’yle açık tribünler tarafından atak geliştirerek topu 89 luiz Ricardo’yla buluşturdu, güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak takımının 5. Golünü atarak durumu 5-0 yaptı.

Maçın 90. Dakikasında Gökhan Zirekli Yolspor’un geliştirdiği atakla topa müdahale esnasında sakatlık geçirerek oyun dışı kaldı. Oyuncu değişikliğini tamamlayan Dersimspor, kaleye 5 sırt formalı Ali Mesut geçti.

Yaşanan bu sakatlıktan sonra, hakem maçın bitiş düdüğünü çalarak maçı bitirdi: 5-0

KENAN KANDİL