Çatalca'ya ilk gelen taraftar grubu, Direniş taraftar grubu oldu. Ardından gelen taraftar grubu, Haykırış taraftar grubu oldu.

Ayrıca Dersimspor’lu bayan taraftarların bir araya gelerek oluşturduğu Futboldaki Cinsiyetçiliğe Karşı ÇENA DERSİMİ ( Dersimin kızları ) taraftar grubu da tribünlerdeki yerini alarak takımı lehinde tezahüratlar yaptılar.

Taraftarlar saat 12.00 itibariyla stada alınmaya başlandı. Tribünlerde yerini alan taraftarlar sahada bulunan Dersimspor Futbolcularını tribünlere çağırarak takımı lehinde tezahüratlar yaptılar.

Saha’ya çıkan Dersimspor’lu futbolculardan polislere çiçek

Karşılaşma öncesi sahaya çıkan Dersimspor’lu futbolcular ellerindeki çiçekleri, taraftarları selamladıktan sonra, sahada görev yapan polislere verdiler. Dersimspor’lu futbolcuların bu tavrı tribünlerden büyük alkış aldı.

Dersimspor Taraftarları iki takım el ele şeklinde tezahüratlar yaparak, iki takımada sevgi gösterilerinde bulundular.

Kendilerini Çatalcalılar, Çatalcalı Aslanlar diye adlandırdıkları taraftar grubu da Dersimspor taraftarları gibi, iki takım el ele şeklinde tezahüratlar yaparak sevgi gösterilerinde bulundular.

Tribünlerde 1500 ile 2000 kişilik Çatalcaspor taraftarına karşılık, 750 ile 1000 kişilik Dersimspor taraftarı maçı izledi.

Maç öncesi yaşanan bu güzel görüntülerden sonra maç başladı.

ÇATALCASPOR : Doğan Özcan, Mehmet Kahvecioğlu, Serkan Urgancı, Gökhan Günel, Oğuzhan Yıldız, Eyüpcan Delibalta, Murat Yılmaz, Sertaç Gökaltın (66' Hakan Bahran), Sadık Arda Yılmaztürk, Mükail Baydır (80' Samet Bülbül), Barış Dillioğlu

Şeklindeki kadroyla çıkarken,

DERSİMSPOR : Barış Başkan, Yavuz Özsevim, Volkan Dikmen, Koray Yıldız, Ferhat Canlı, İbrahim Tokay (52' Furkan Taştemir), Emrah Dursun (80' Devrim Barkin), Özkan Yılmaz (52' Burak Kavlak), Volkan Çekirdek, Zeki Sinanoğlu, Koray Kurt

Şeklindeki kodroyla çıktı.

Hakem Maç başlatmadan önce, Beşiktaş ve Kayseri’deki şehitler için saygı duruşundan sonra, istiklal marşı okunduktan sonra maçı başlattı.

Hakemin başlama düdüğüyle birlikte Dersimspor istekli ve kazanma hırsıyla oyuna başlamasına rağmen, maçın 9. dakikasında Dersimspor defansının büyük hatasını Mükail Baydır affetmeyerek topu Dersimspor ağlarına göndererek Çatalcaspor’u 1-0 öne geçiren golü attı.

Bu golden sonra Dersimspor ataklarıyla, Çatalcaspor kalesine daha çok atak yaparak gol aramaya başladı.

Dersimspor aradığı golü duran topla buldu, maçın 15. dakikasında kornerden gelen topu iyi değerlendiren Koray kurt Çatalcaspor ağlarını havalandırarak durumu 1 - 1 yaptı.

Bu golün ardında Dersimspor oyuncaları geliştirdikleri ataklarından birinde Emrah Dursun, ikincisinde de Koray kurt yüzde yüzlük gol pozisyonları değerlendiremediler.

Maçın 45. dakikasında, Dersimspor defansı ilk golün benzer hatasını Mükail Baydır yine affetmeyerek topu kafayla ağlarla buluşturarak Çatalcaspor’u öne geçiren golü attı.

Maçın ilk yarısı Çatalcaspor'un 2-1 galibiyetiyle tamamlandı.

Maçın 2 yarı arasında Direniş taraftar grubundan Özgün Güney’in, Meral Öncü’ye söz yüzüğü takmasına taraftarlar tezahürat yaparak alkışladılar.

Maçın ilk yarısında güzel ve sıcak başlayan maç,

Maçın ikinci yarısında yerini gerginliğe bırakarak başladı. Dersimspor futbolcuları sahaya geliş esnasında Çatalcaspor Aslanlar taraftar grubunun olduğu tribünlerden, sahada bulunan Dersimspor futbolcularına pet şişeler ile birlikte kar nedeniyle donmuş küçük buz parçaları atıldı.

2. yarı maç gergin bir ortamda Çatalcaspor’un 2-1 lik sonucu korumak maksadıyla oylama taktikleriyle geçirdi.

Maçın 62. Dakikasında Haykırış taraftar grubunun Meşaleli şovuna Sahada bulunan polislerce müdahale edildi.

Haykırış taraftar grubunun yasak olduğunu bilmesine rağmen Meşaleli şov yapması ne kadar yanlışsa polisin de tribünlere gelerek müdahale etmesi de o kadar yanlıştı.

Çünkü bu maçın gözlemcileri zaten var, bu yönde raporlarda tutup, takımlara gerekli cezayı vermektedirler. Spor Polisinin tribünlere gelerek taraftarlara müdahale etmesi de yanlıştır.

Diğer maçlarda olduğu gibi, Dersimspor yediği iki basit gol nedeniyle, basit bir şekilde yenilmiş ve Maç gergin bir ortamda 2 – 1 lik skorla Çatalcaspor lehinde bitmiştir.

Sarı kartlar: 34.DK. Emrah Dursun Dersimspor, 54.DK Serkan Urgancı Çatalcaspor, 54 DK. Koray Yıldız Dersimspor, 73 DK Hakan Bahran Çatalcaspor, 88 DK. Murat Yılmaz.

Maç bitiminden sonra Dersimspor taraftarları, yenilen takım futbolcularına moral vermek için tribünlere çağırmış, Bu çağırma esnasında sahaya dönen futbolculara, Çatalca taraftarları tarafından pet şişeler ve donmuş karlar fırlatmışlardır.

ÇATALCA’DA GÜZEL VE SICAK BAŞLAYAN MAÇ, GERGİN VE SOĞUK BİR ŞEKİLDE TAMAMLANMIŞTIR.

KENAN KANDİL