Güntaş’ın “Tüm spor kamuoyuna!” başlığıyla yayımlanan açıklaması şöyle:

Aslında uzun zamandır bu açıklamayı yapmak istiyordum ama Adıyamanspor resmi web sitesindeki çirkef ithamlardan sonra farz oldu.

Biz 1997- 2004 yılları arasında Adıyaman şehir geçidi işini yaparken Sayın BOZDAĞ başkanlığındaki Adıyaman spor un 2. lig de tutunması için büyük katkımız oldu ve daha sonraki yıllarda Adıyaman spor’un küme düştüğünü öğrendik ve çok üzüldük.

DERSİMSPOR'u 2014 de 3. lige çıkardığım yıl çok sevdiğim Adıyaman spor ve Adıyaman'la yollarımız kesişti. Çok sevdiğim Adıyaman'a maça gittik. Orda hocamız sayesinde tanıştığım iki güzel dost "Ünal ve Emin" kardeşle de güzel bir muhabbetimiz oldu. Maç başlar başlamaz inanılmaz şiddet, saldırılar, küfürler nedeniyle çok üzüldüm. Niye böyle yaptıklarını anlamadım. Bizi 2 -1 yendiler ama şiddet ve küfürler devam etti. Adıyaman kulüp başkanı ve yanındakiler de küfür etti. Ben, siz bizi yendiniz bu neyin kini, neyin öfkesi dedim, başkanlarına. Küfürle bir şey olmaz deyince, sinirlendim ve aramızda hafif bir münakaşada yaşadık. Ben kendisine sizi Dersim'e bekliyorum. Ağırlamanın nasıl olduğunu görürsünüz dedim ve çok sevdiğim Adıyaman’dan ayrıldık. Tabi ki tribünlerdeki o çirkeflikler Adıyaman, Dersim sevgisine gölge düşüremez ve düşürmemeliydi.

2. yarı Adıyaman spor geldi, ancak başkanları dahil hiçbir yöneticisi gelmemişti. Adıyamanspor'u çok iyi ağırladık. Ertesi gün maçta 5- 0 öne geçtik. Yedek kulübesine hocanın yanına indim, çocukların onuru kırılmasın artık gol atmayın dedim. O arada orta sahadan Yahya Topçu bir şut attı, tesadüfen gol oldu, 6 -0 olduk, yine yedek kulübesine indim ve müdahale ettim, eğer etmeseydim abartısız gol sayımız 10’u geçerdi. Maçtan sonra Adıyamanspor’u yemeğe aldık. Onlar Adıyaman'da bizi yenip küfürle, şiddetle göndermelerine rağmen, biz Adıyaman spor'u yemekle, sevgi ve saygıyla uğurladık. 2 yıl aradan sonra Dersimspor küme düştü. Tekrar Adıyamanla yollarımız kesişti ve aradan geçen uzun zaman Adıyaman'ı hiç değiştirmemiş, yine küfür, yine şiddet, bu niye ne için anlamıyorum.

Şu anda Adıyamanspor da oynayan Mehmet Ali'yle Yahya eski topçularımdır, Bilirler. Şiddetle, pislikle, çirkeflikle, gelecek başarı gelmesin derdim hep. Hiçbir takıma ne kendi evimiz de ne de dışarı da çirkeflik yapmayacaksınız, Doğru dürüst bir şekilde maçlarımızı almak için mücadelemizi yapacağız. Yensek de, yenilsek de dostlukları kazanacağız, kalpleri kazanacağız derdim ve hep öylede oldu.

Karadeniz'de sevgi kuşağı oluşturdum. Tüm Karadeniz bölgesinde basılıp dağıtılan TAKA Gazetesinin sahibi bize ulaşmaya çalıştı, röportaj yapmak için, bu sevgiyi Karadeniz de oluşturmayı nasıl becerdiniz diye? Fakat nasip olmadı.

Sadece bir örnek vereyim. Trabzon'da Beşikdüzü spor'u yenip alkışlanarak, misafir edilerek, gönderilen tek takımız ve bu Rize'de oldu. Mehmet Ali'yle Yahya çok iyi bilirler o zaman, bizle beraber yaşadılar.

Bayburt spor hocası Bülent Bey hiç haddi olmaması gereken bir açıklama yaptı ve o dönem gurubumuzda 7 Karadeniz takımı var. Bunlar bölgecilik yapıp, bizimle Dersimspor'u götürecekler diye, lig başladı hiçte dedikleri gibi olmadı, ne ilk yarıda, ne de 2. yarıda mert çıktılar, adam çıktılar. Karadeniz takımları, Dersimspor ve Bayburtspor'la yarışıyorlardı. Bayburtspor'un hocası bir açıklama daha yaptı : " Önümüzü kesmek için ve Dersimspor devlet tarafından destekleniyor, ayak oyunları var" diyerek. Bende o dönem yine mecbur kalıp bir açıklama yapmıştım Bayburtspor hocası için; çok çirkef bir adam haddine olmayan açıklamalar yapıyordu. Bizim lobi olarak Bayburtspor'un yanında esamemiz bile okunmaz. Adıyamanspor'a karşı bir lobi gücümüzün olamayacağını tüm kamuoyu bilmektedir. Bayburtspor şampiyon oldu, 3. lige çıktı. Kendilerine başarılar diledik, şimdide yolu açık olsun diyoruz, çamur atmadık, karalamadık, çünkü Bayburtspor başarmıştı. Dersimspor'da bir sonraki yıl 3. lige yükseldi. "Çirkeflikle, pislikle, çamur atmayla gelecek başarının hiçbir kıymeti yoktur." Hayatımın her alanında bu böyledir. Bunu benim yanımda çalışmış olan bütün futbolcularım bilirdi.

Bu camia içerisindeki en temiz insanın Erhan KOÇ olduğunu Mehmet Ali de bilir, Yahya da bilir. Emin ve İnan da bilirler. Türkiye de birçok kulüp başkanın Ak Partili olduğunu bilmekteyiz. Beşiktaş kulüp başkanı Fikret ORMAN, Batman Ak Parti il kongresine katıldı. Adıyaman’ın yüzde 80’i Ak partili ve bu durumda gayet normal bir durumdur. Ancak aynı Adıyaman’ın Dersim62spor kulüp başkanın Ak Partili olduğunu iddia etmektedir. Bir insan kulüp başkanı da olsa, olmasa da herkesin temsiliyet içerisinde vücut bulmuş herhangi bir partiye gönül vermiş olabilir, sadece futbola siyaset bulaşmamalı derim, çünkü bu durum çok doğru değil, Bu herkes için geçerlidir ve gördüğümüz kadarıyla Dersim62spor bu zamana kadar böyle bir olaya girmemiştir. Sadece bir algı operasyonu yapılmaktadır. Ha tabi ki iktidar partisi, illerin Valileri, Belediye başkanları ( Adıyaman belediye başkanı gibi), iş adamları, spor'a katkı sunmalıdır ve sunmaktadırlar. Adıyamanspor'a yaptıkları katkı gibi.

Benim herkesten ricam şu; çirkefleşmeyin, bırakın tuttuğunuz takıma zarar vermeyi, spora, futbola dönün ve çok sevdiğimiz Adıyaman'ıda kamuoyunda yıpratmayın. Oraya gelen her takım kötü ağırlanıyor, güzel Adıyaman'a yakışmıyor. İyi oynayan, hak eden kazansın.