galip-gelenin-sevindigi-(2).jpg

SAHA DIŞINDA YANSIYANLAR

Derbi öncesi Şehmuz Özer anısına düzenlenen U16 turnuvası karma maçı sonunda, turnuvaya katılan takımlar ile Dersimspor taraftar grupları ve emeği geçenlere plaketler verildi.

Direniş taraftar grubu İstanbul, İzmir, Bursa ve çevre illerden oynanacak karşılama için Dersim’e gelerek takımlarına destek verdiler.

Dersimspor Direniş taraftar grubu, Dersimspor, 62 Pertekspor maçı hazırlıklarına aylar öncesinde titizlikle hazırlanmış bir şekilde Dersim derbisine maçına geldiler.

Dersimspor Direniş ile Kızıl Şahinler taraftar grubu, ortak tribünle takımlarını birlikte tezahürat yaparak desteklediler.

Direniş Taraftarları sabah 9:00 itibarı ile stadyuma gelerek, hazırlamış oldukları, “ULT – RAS DERSİMSPOR DİRENİŞ, ZAFER SİZİN ELLERİNİZDE, TEK SEVDA, TEK ARMA “ Pankart ve flamaları tribünlere asarak maç saatine beklemeye başladılar.

Dersimspor yönetimi, 62 Pertekspor taraftarları için, yüzde onluk kota uygulayıp, Munzur taraftar grubunu batı tribünü denilen en sağda köşe yer vermesine, Munzur taraftar grubu sert tepki göstererek olayı sayfalarına taşımış, sosyal medya hesabında tepki göstermişlerdi.

Bunun üzerine Munzur taraftar grubu da batı tribününde, kendine gösterilen yüzde onluk kota yere, sabah 9:00 itibarıyla stadyuma gelerek, hazırlamış oldukları, “FUTBOLDA ŞİDDET, GÖNÜLLERDE NEFRET OLMASIN, GÜN BİZİM, GÜNEŞ BİZİM, GÖGSÜMÜZDE ATEŞ BİZİM, ELELE OLDUĞUMUZ O GÜN GÜLMEK BİZİM “ pankart ve flamaları asarak maç saatini beklemeye başladılar.

Cengiz Plaza futbol kulübü Şehmuz Özer adına düzenlemiş olduğu U16 turnuvası anısına “SENİ UNUTMAYACAĞIZ BÜYÜK KAPTAN” pankartını astılar.

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı adına düzenlemiş “KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR” pankartı asıldı.

Tunceli valiliğinin “DERSİMSPOR İLE 62 PERTEKSPOR ŞAMPİYONLUK YOLUNDA BAŞARILAR” iki ayrı pankartları da asılmıştı.

Dersimspor Direniş ile Kızıl Şahinler taraftar grubu, saat 12:00 ye doğru stadyum dışında takımlarını karşılamak için, dışarı çıkarak beklemeye başladılar. Dersimspor otobüsü geldiğinde taraftarlar meşaleler ve konfeti patlatarak, tezahüratlar eşliğinde takımlarını görsel şovlarla karşılayarak, stadyuma kadar otobüsle birlikte geldiler.

Dersimspor Direniş taraftar grubu, maçın 62. Dakikasında plakasını simgeleyen “TEK SEVDAM 62 DERSİM” hazırlamış oldukları büyük boy pankartını açarak maça renk kattılar.

Munzur taraftar grubu da maçın 62. Dakikasında farklı şovlar yaparak tribüne ve maça renk kattılar.

Munzur taraftar grubu sahada ısınarak maça hazırlanan 62 Pertekspor ile Dersimspor’u tribünlere çağırarak sevgi gösterilerde bulundular. Munzur taraftar grubunu yapmış olduğu centilmence davranışından dolayı kutluyorum.

 

Dersimspor Direniş ve Kızıl Şahinler taraftar grubu kendi takımlarını tribüne çağırarak sevgi gösterilerinde bulundular. Direniş ve Kızıl Şahinler taraftar grubu 62 Pertekspor takımını tribüne çağırmaması centilmence bir davranış değildir.

Munzur taraftar grubu tribünlerinin fotoğraflarını çekerken, Munzur taraftar grubu, taraftarları biz Dersimspor’u tribüne çağırarak alkışladık ama Dersimspor taraftarları takımımızı alkışlamadı, bunu yaz diyerek sitemde bulundular. Bende bu durumun farkında olan biri olarak, onlar söylemese bile, bu olayı yazacaktım. Ben bugüne kadar saha içinde ve saha dışında olayları objektif bakarak yazmış, bu olayı da yazacaktım. Bu sadece 62 Pertekspor için değil, diğer rakip takımlarına yapılan haksızlıkları da yazmış, rakip takımların yaşadığı haksızlıkları objektif bakış açısıyla değerlendirmemden dolayı teşekkür almıştım.

Maç sonunda Dersimspor Direniş taraftar grubu kale arkasında asmış olduğu pankartı indirmeye giderken, Direniş taraftarları, Munzur taraftar grubu tribünleri önünde geçerken, taraftarlar arasında gerginlikler yaşandı. Bu yaşananları Direniş taraftar grubunda aldığım bilgilerde “tribün önünde geçerken Munzur taraftar grubuna baktığımızda “NE BAKIYORSUNUZ ULAN, GEL BURAYA” diyerek kendilerini tahrik etmesi üzerine gerginlikler yaşandı şeklinde açıklamada bulundular. Benimde gördüğüm olayın Polisin araya girmesiyle önlenmişti.

Sosyal medya hesabında paylaştığım yazımdan da belirtmiş olduğum, galip gelenin sevineceği, yenilenin üzüleceği bir maç olacak şekilde centilmenlik uyarısı yapmıştım. Ama gelinen noktada maç sonunda yenilenin üzüldüğü bir maçta, galip gelenin gerginlik çıkarması doğru bir davranış biçim değildir. Her zaman söylediğim gibi, “KENDİNİ GÖREMEYEN, BAŞKASINI GÖREMEZ” bu sözüm ben dahil herkes için geçerli olan bir sözdür.

SAHA İÇİNDE YANSIYANLAR

Dersimspor ile 62 Pertekspor takımları maça çıkarken öğretmenler günü nedeniyle “İYİKİ VARSIN ÖĞRETMENİM, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN” pankartıyla saha çıktılar.

İlk yarı bitiminden sonra Dersimspor yöneticisi Mehmet Güzel’in saha içinde hakemin vermiş olduğu bir karar nedeniyle tepki göstermesine, 62 Pertekspor’lu futbolcunun da olaya müdahil olmasıyla kısa bir gerginlik yaşandı.

Dersimspor yenik durumda olmasına rağmen taraftarları Yusuf Kaymaz oyuncu değişikliği nedeniyle sahada çıkarken küçük çaplı yuh çekilmesine taraftar grupları müdahale ederek, daha sonra Dersimli olan Kaymaz’ı alkışladılar.

62 Pertekspor’lu futbolcu Sanou’nun saha içinde hiçbir şey yokken kendini yere atarak zaman kazanması ve Dersimspor’lu oyuncuya sarı kart verilmesi için yapılan harekete, orta hakem itibar etmemiştir.

Maç sonunda Dersimspor taraftarlarının 62 Pertekspor takımını yuhalanmasını, taraftarlara sorduğumda, “ Berkay’ın ve Yusuf’un tribünü tahrik etmesiyle takım yuhlanmıştır. Erhan Hoca’da bu futbolcuları kulübeden uzaklaştırarak gerginliği önlemiştir.” Şeklinde açıkladılar.

Ancak her ne olursa, olsun 62 Pertekspor’a yuhalanmasını bir Dersimli olarak tasvip etmiyorum. Hiçbir gerekçe bunu haklı çıkaramaz.

 

MAÇ İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER

Scout Doğan Pekür’le maçla ilgili görüşlerini sorduğumda; Maçtan önce de sizinle aramızda geçen sohbette 62 Pertek Spor’un topu ayakta tutmaya çalışarak defans arkasına atacağı derin toplarda tehlikeli olacağını ve Dersimspor’u zorlayacağını dile getirmiştim.62 Pertek Spor rakip analizini iyi yapmış ve oynadığı oyunla 3 puanı hak ettiğini düşünüyorum. Dersimspor adına ise oyuna her maçtan farklı 11’le başlamanın verdiği sıkıntıyı yaşamıştır. Dersimspor’un en büyük eksiğinin rakibi yeterince analiz edememesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Benim maçla ilgili değerlendirmem de; Dersimspor diğer maçlarda olduğu gibi oyunun başlarında tutuk bir oyun sergilemiş, maçın ilerleyen dakikalarında Dersimspor kendini toparlamasına rağmen fırsatları değerlendiremediğinde dolayı ilk yarıyı 0 – 0 lık skorla tamamlamıştı.

Dersimspor ikinci yarıda Ali Mesut ile Mehmet Güleri oyundan almasıyla orta sahada boşluk yarattı rakip 62 Pertekspor bu durumdan yararlanarak golleri rahatlıkla bulabildi ve buldu.

Dersimspor, rakibi 62 Pertekspor ligin en az gol yiyen takımı olduğunu unutmuş gibi, karşısında ligin en iyi defansı olduğunu göz önünde bulundurmamıştır.

TEKNİK DİREKTÖRLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

62 Pertekspor teknik direktörü Erhan Koç: Öncelikle galip geldiğimiz ve bu ligde ilerisi için olmak veya olmamak adına hayati önem taşıyan bu maçı kazanan oyuncularımı ve geldiğimiz günden beri bizleri destekleyen Munzur taraftar grubuna sonsuz Teşekkürler.

Dersimspor teknik direktörü Bülent Güllü: Maçın genelinde daha istekli ve arzulu olan rakip takımdı. Takım olarak daha çok çalışıp önümüzdeki maçlara bakıp istediğimiz puanları alıp yolumuza devam edeceğiz

HAKEM DEĞERLENDİRMELERİM

Hakemler sarı kartları anlamlı yerlerde değil, anlamsız yerlerde vermiştir. Hakemler vermiş olduğu kararlarda iki takım futbolcuları ile teknik direktörlerden tepki almıştır.

Özgür Dükme’nin golü tribünde izlediğim kadarıyla gerilerde gelip, 62 Pertekspor’lu iki futbolcu arasında topla buluşmuş ve golü atmıştır. Golde verilen ofsayt kararı yerinde bir karar değildir.

Hakemler verdiği hatalı kararlarla maçı gerginleştirmiştir.

TAKIMLARIN SAHAYA YANSIYAN ONBİRLERİ 

DERSİMSPOR: Gökhan Zirekli, Can Özgür, Mehmet Ballı, Fuat Onur, Vedat Taşdemir, Ali Mesut, Özgür Dükme, Mehmet Güler, Can Göksuzoğlu, Jonas Suka, Luiz Ricardo.

Şeklinde kadroyla sahaya çıktılar.

62 PERTEKSPOR: Ali, Doğancan, Fatih, İbrahim, Gürkan, Ali ihsan, Eyüp, Caner, Yusuf, Emre, Mamu

HAKEMLER: Gürkan Tanoğlu, Yakup Erdoğan, Aykut Temiz, Ufuk Demircioğlu

Hakemin Başlama düdüğüyle oynayan taraf Dersimspor oldu.

Oyuna tutuk başlamayan Dersimspor, 62 Pertekspor ataklarına karşı durdurmaya çalıştılar. İlk yarının ortalarında Dersimspor oyunu dengeleyerek rakibinin üzerine daha fazla geldi.

Karşılıklı ataklarda Dersimspor ile 62 Pertekspor ileri uç oyuncuları yakaladığı ciddi pozisyonları değerlendirmeyince ilk yarı 0 – 0 tamamlandı.

İkinci yarı Dersimspor oyuna Ali Mesut alarak, Turan Ekici ile oyuna başladı. Hakemin başlama düdüğüyle oyuna 62 Pertekspor başladı. Oyuna hızlı başlayan Dersimspor oldu. Dersimspor geliştirdiği ataklarda yüzde, yüzlük gol pozisyonunda yararlanamadı. 62 Pertekspor, Dersimspor ataklarını durdurarak, karşı atak geliştirdi, geliştirdiği ataklarla aradığı golü Emre’nin 2, Eyüp attığı 1 golle bularak Dersim derbisini 0 – 3 skorla tamamlayarak puan sıralamasında 2. Sıraya yükseldi.

Almış olduğu bu galibiyet nedeniyle 62 Pertekspor’u kutluyorum.

KENAN KANDİL