Aslan, FV Dersim Sport takımının 1995 yılında kurulan bir kulüp olduğu, kendisinin 15 yıldan beri kulüpte futbol oynadığını ve kaptanlık yaptığını, 7 ve 8 aydan beri sakat olması nedeniyle sahalardan uzak kaldığını ve oynayamadığını, 2 hafta sonra takımda olacağını söyledi.

Aslan, FV Dersim Sport Ludwigsburg takımının, Dersimliler’in bir araya gelerek kurulan bir kulüp olduklarını, kulüp başkanının da Dersim Nazımiyeli Adil Yıldız olduğunu, yönetimin biri Kahramanmaraş Pazarcıklı olduğunu, diğer yöneticilerin hepsinin Dersimli olduğunu, renklerinin ise yeşil ve kırmızı olduğu şeklinde bilgiler verdi.

Aslan, “kulübün gerçek amacı; öncelikle gençlerimizi bir araya getirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve Dersim Kültürünü yaşatmaktır. Zaman içinde takıma ilgiyi artırarak yeni hedeflere ulaşarak Dersim’in sesini de buralarda duyurmaktı” dedi.

Aslan, FV Dersim Sport Ludwigsburg takımı; Bölgesel 7. Lig, Kreisliga A Liginde mücadele etmekte olduğunu, 2016-2017 sezonunda güzel futbol oynayarak şampiyonluğu kıl payı kaçırdıklarını, 2017-2018 sezonunda kötü bir başlangıç yaparak Ligin 11. Haftasında 4 galibiyet, 1 beraberlik, 6 mağlubiyet alarak, 12. Sırada devam ettiklerini ve en son deplasmanda oynadıkları VfR Grobbottwar 1-3 FV Dersim Sport maçını kazandıklarını söyledi.

Takımda şu an biri forvet diğeri de defans olmak üzere iki Dersimli futbolcunun olduğunu belirten Aslan, “Bunların dışında Yunanlı, Nijeryalı, Portekizli, Polonyalı, Faslı, Mısırlı, İtalyan ve farklı milletlerden futbolcular var” diye konuştu.

Aslan, Kulübün yetersiz olması nedeniyle alt yapı tesislerinin olmadığını anacak Ludwigsburg Belediyesi ile tesisleşme konusunda ortak çalışmaların var olduğunu söyledi.

KENAN KANDİL