Ancak sezonun başından itibaren Ovacık İlçemizde ilk defa yapılan futbol sahasının güvenlik nedeniyle kapalı tutulması, ayrıca İzmir Dersim ve Elazığ illerinden transfer ettiğimiz sporcularımızın, Öğretmenevinden Ovacık Kaymakamlığı tarafından çıkarılması kulübümüzün maçlara olan performansının kırılma noktası olmuştur.

Ovacık ilçemizde bu yıl üç metre kar yağdı. İlçemizin kapalı halı sahasının olmayışı, takımın antrenman yapmasını sıfır noktasına getirmişti.

Düşünün, sıfır saha sıfır antrenman, sıfır seyirci, sıfır barınmadan yoksun bir spor kulübü nüfusu 300-400 bin olan takımların karşısına çıkarak 24 maçına devam etmiştir.

Yaşadığımız bu haksızlıklara karşı kulüp olarak sıfır puan karşı eylemini koyduk ve bunda da başarılı olduk.

4 sporcumuz Elazığ ilinde, 3 futbolcumuz Dersim ilinde, 8 futbolcumuz Ovacık köylerinde ikamet ederken, maç günleri toparlanarak büyük fedakarlık yapmış, bir arada yaşayan, birlikte antrenman yapan, kulüp binalarında birlikte yemek yiyen, takımların yılmadan karşısına çıkarak bu bölgesel amatör ligi tamamlama cesaretini göstermişler.

Bundan dolayı bütün sporcularımızı taktir ediyorum. Türkiye’de özetlemeye çalıştığım yoksullukları yaşamış başka bir takım yoktur.  

Bunların yanında 10 bin 704 kilometreyi 62 AL 177 plakalı belediyemize ait 17 kişilik midibüsle tamamlamışızdır.

EY TFF, Amatör Spor Kulüp yetkilileri yaşadığımız bu sıkıntıları acaba görebildiniz mi? Defalarca müracaat etmeme rağmen cevap alamadık.

Türkiye’de hangi takım 10 bin 704 kilometrelik yolu 17 kişilik kapasiteli midibüsle tamamlamıştır. Rakiplerimiz 45 kişilik modern otobüslerle gelip gitmişlerdir.

Bunları yazarken mağduriyeti değil bir direnişi anlatmaya çalışıyorum. Bunların karşılığı olan sıfır puan bizim direnişimizdir.

Ancak sene başından itibaren maddi ve manevi olarak kulübümüze destek veren Dersim Valisi Sayın Osman Kaymak’a teşekkür ediyoruz. Sayın valimizin bu destekleri olmasaydı bazı art niyetli Tuncelililerin hakkımızda dedikleri “Bunlar Torunoba’yı geçemezler” sözü gerçek olurdu. Onun için sayın valimize minnettarız

2015-2016 BAL müsabakalarında bize yardımcı olan Ovacık Belediye Başkanı Sayın Fatih Maçoğlu’na, Amerika’da görev yapan Prof. Dr. Erdal Diri’ye, Dersimli İşadamı Sayın Erdal Güntaş’a, Tunceli Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Nazif Yıldırım’a, Spor Toto Genel Müdürlüğüne, Mehmet Nazif Zorlu Eğitim Vakfı’na, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Muzaffer Yerlikaya’ya, İşadamımız Sayın Kemal Derman’a, İşadamımız Sayın Kemal Yılmaz’a, İşadamımız Sayın Savaş Çılgın’a, İşadamımız Sayın Hasan Çetin’e, Ovacık Merkez Saray Lokantası mensuplarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Dersimli İşadamı Ali İhsan Bayır’a deplasmanda yanımızda yer alan Dersim seyircisine teşekkür ediyoruz.

Yaşadığımız haksızlıklara karşı sesisizi bölgeye ve illeer ulaştıran Dersim Tuneli Emek Gazetesi’ne, Özgür Dersim Gazetesi’ne, Dersim Haber Gazetelerine ve muhabirlerine teşekkür ediyoruz.

İlimizi bölgesel amatör liginde temsil edecek spor kulüplerinin bu haksızlakları yaşamaması dileği ile başarılar diliyoruz.

Vedat Kekomemetoğulları

Ovacık Belediye Ulaşspor Kulübü Başkanı