Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı, düzenlenecek olan şampiyonaya ilişkin valilik toplantı salonunda açıklamalarda bulundu.

Yardımcı, "Şampiyonaya toplam 20 ülke, 60 takım, sporcu, delegasyon, organizasyon hakemi, güvenlik ve basın mensuplarından 800 kişiyi sadece bizim organizasyonla ilimizde misafir edeceğiz. Bunun dışında organizasyonu seyretmek isteyen, gelmek isteyenlere de internet, elektrik ihtiyaçlarını karşılayıp otel konforundaki çadırlarda misafir edebiliriz" dedi.

Şampiyonaya dünyanın su sporları alanında en iyi ülkelerden katılım olacağını vurgulayan Yardımcı, "Fransa, Rusya, İspanya, Kazakistan, Çin, Bulgaristan, Hindistan gibi ülkeler katılacak. Bu şampiyonada iyi bir sınav vermemiz halinde artık Tunceli sırf rafting değil su sporlarında uluslararası organizasyonlar merkezi haline gelecek" diye konuştu.

Son 12 yılda Avrupa ülkelerinde dünya rafting şampiyonası düzenlenmediğini hatırlatan Yardımcı, "Bu şampiyonayı Tunceli'ye alırken Avrupalılar, Avrupa bir dünya şampiyonası aldı dediler" şeklinde konuştu.

Şampiyona programının da netleştiğini söyleyen Yardımcı, hazırlıklara devam edildiğinin de altını çizdi.