Dersimspor yönetimi bu tepkiler ve eleştiriler karşısında susmuş, uzun bir süre cevap vermeyerek suskun kalmıştı.

Dersimspor yönetimi bu eleştiriler karşısında suskunluğunu bozarak 05.05.2017 tarihinde Dersimspor org. sitesinde yapılan eleştirileri cevap vererek kamuoyuna beklenen açıklamayı yaparak sayfasında paylaştı.

Dersimspor yönetiminin, Dersimspor org. Sitesinde yaptığı açıklamada:

DERSİMSPOR YÖNETİM KURULUNDAN AÇIKLAMA

Bizler Dersimspor yönetimine talip olurken kendi ayaklarının üzerinde duran, kendi ekonomisini yaratmış, alt yapısını oluşturmuş, taraftar kitlesi ile barışık, tesisleşme sorununu çözmüş, sportif başarıyı yakalamış bir Dersimspor yaratma hayali ile kongrede aday olduk. Kongrede iki liste olarak yarıştık delegelerimizin takdiri ile seçimi kazanarak bu büyük ve kutsal görevi üstlendik.

Takımımız yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarların içinde bulunduğu bir yapıdır. Bu yapı bir biri ile ne denli uyumlu çalışma başarısını yakalarsa başarıda o kadar kaçınılmazdır. Biz Dersimspor kulübü yönetimi olarak takım olmak için çaba sarf etsek de bunun yetersiz kaldığının bilincindeyiz. Sportif başarıyı yakalayamayıp kulübün bal ligine düşmesinin sorumluluğunun büyük kısmının yönetimimizde olduğunu biliyoruz.

Dersim halkına ve taraftar gruplarımıza bu üzüntüyü yaşattığımız için derin bir üzüntü içerisinde olduğumuzu da belirtmek isteriz. Ligin başlaması ile birlikte, yağmur çamur demeden hiç bir menfaat beklemeden takımımızı başarıya götürmek için katkı sağlayan taraftar gruplarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkürü bir borç biliyoruz.

Fakat yönetimimiz seçildiği günden itibaren bu seçimi içine sindirememiş bir muhalif taraftar grubu ile de karşılaştık. Biz anlayış olarak hiç bir zaman muhalif grupların varlığından rahatsız olmadık. Eleştiren eksikliklerimizi dile getiren muhalif grubun Dersimsporu güçlendireceğine inandık. Dersimsporun başarısı önünde barikat olan, kendisini sözde muhalif kesim olarak ifade eden bazı şahısların amacı suni gündemler yaratarak Dersimspor’u tartışmalar içine çekip bazı kişi ve kişilerin ön plana çıkmasını sağlayarak Dersimspor’u basarısız kılmaktı gerek kendimize gerekse de toplumumuza olan saygımızdan dolayı bu tartışmaları hiçbir zaman gündemimize almadık. 

Ama gelinen son aşamada yapılan "eleştiri maksatlı yıpratma amaçlı "söylemlere yanıt verme zorunluluğu duyduk.

Şimdi kendini muhalif sanan kesimlerin iddialarını gelin hep birlikte ele alalım.. Sözde muhalif gurubun birinci iddiası kongre sürecinde sahte delege yazarak seçimde oy kullanıldığı iddiasıdır? Dersimspor kulübünün oy kullanma usul ve esasları Dersimspor tüzüğün de bellidir. Kongre sürecinde oy kullanan delegeler bu usul ve esaslara göre oy kullanmıştır. Bu oy kullanmaya dönük kongre sürecinde herhangi bir itiraz olmamasına rağmen sonradan dillendirilmesi bizce manidardır. Sözde muhalif kesimde yer alan arkadaşlarımız bu söylemler ile yetinmemiş Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusun da bulunmuşlardır. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturması da bu aşamada sürmektedir.

Ama şu da bilinmelidir ki üye yazımı usulüne uygun olarak bir önceki yönetim tarafından yapılmıştır. Mevcut yönetimimiz ile ilgili bir süreç değildir.

Sözde muhalif grubun ikinci iddiası ise, sn. Özgür Korkmaz başkanlığında seçime girilmesine rağmen neden daha sonra sn. Murat Aran’ın başkan yapıldığına dönuk eleştirisidir. Herkes bilir ki kongrelerde yönetim kurulu oylanır. Başkanları daha sonra yönetim kurulu kendi içinde belirler. Şu doğrudur ilk başkan olarak düşünülen Sn. Özgür Korkmaz’dır. Fakat sn. Özgür Korkmaz'ın işlerinin yoğun olduğunu göstererek başkan olmayacağını yönetim kuruluna beyan etmiştir. Bu sureci takiben yönetim kurulumuz kendi içerisinde yapmış olduğu değerlendirme sonucunda sn. Murat Aran’ı başkan seçmiştir.

Şu unutulmamalıdır ki anlayış gereği kolektif yönetimi esas aldık. Başkan bize göre sadece hukuki prosedürün yerine getirilmesi adına yapılan bir belirlemedir. Yönetim kurulumuzdaki her arkadaşımız potansiyel başkan adayımızdır.

Sözde muhalif kesimin üçüncü iddiası ise, kongre günü bazı iş adamlarının kongre salonunda bulunarak delegeleri etkiledikleri iddiasıdır. Kongrede iki liste yarışmıştır. Demokrasinin gereği kişiler kendilerine yakın gördükleri başarılı olacaklarına inandıkları yönetimi destekler. Bu hususta ismi geçen iş adamları ise yönetim kuruluna aday olan arkadaşlarımızdır. Listemiz de yönetime aday olan kişilerin delege ile iletişime girip oy istemelerinden daha doğal ne olabilir.

Sözde muhalif gurubun, dördüncü iddiası Dersimspor isminin Tunceli Belediyespor olarak değişeceği iddiasıdır. Şunu herkes bilmelidir ki bu bizim haddimize değildir. Dersimspor halkın takımıdır. Gücünü halkıdan alır. İsim değişikliği de ancak halkın onayı ile olur. Yönetim kurulu olarak böyle bir gündemimiz yoktur ve asla olmayacaktır. Bu iddiaları gündemleştiren kişi ve kişileri de kamuoyu vicdanına havale ediyoruz...

Sözde muhalif kesiminin beşinci iddiası ise Dersimspor kulübü yöneticilerinin Dersimspor un Ekonomisi ile rakı masaların da eğlendikleri iddiasıdır. Yöneticilerimizin hepsi bu toplumda gerek ticari gerekse sosyal alanda kendilerini kabullendirmiş arkadaşlarımızdır. Yönetim kurulu yelerimizin hiçbiri Dersimspor parasını kendisine rakı mezesi yapacak kadar alçalmaz. Psikolojide bir savunma mekanizması vardır. Yansıtma kendinde gördüğün eksikliğin karşıya yükleyerek suçlama !!!

Sözde muhalif kesimin bir diğer eleştirisi ise Dersimspor kulüp otobüsünün ipotek edilmesidir... Bizler yönetimi devraldıktan sonra eski döneme ait 670 bin beyan edilen ama futbolcu alacakları ile birlikte artan borcu ödemek amaçlı çek karşılığı kredi başvurusunda bulunduk. Kulüplere çek karşılığı kredi verilmemektedir. Yönetimimizin çabaları soncu çek artı ipotek karşılığı 500 bin TL kredi alınmıştır. Kulübe kullanılan krediye risk önceliği şahsi çekler olmak koşuluyla Dersimspor’un demirbaşı olan otobüsün ipotek olarak gösterilmesinden daha doğal olan ne olabilir. Bununla birlikte kulüp çekmiş olduğu 500 bin TL kredinin 230 bin TL’lik kısmını da ödemiştir. Geriye kalan borcumuz 270 bin TL’dir.

Muhalif kesimin bir diğer iddiası ise kulübün 1 milyon 750 bin TL borcu olduğu iddiasıdır. Bunların asılsız olduğunu en yakın tarihte kamuoyunun takdirine sunacağız... Başarısızlığımıza etken olan birçok husus vardır. Başarısızlığımızın nedenlerini ele almak gerekirse, Maçlarda gerek rakip takımın taraftarları gerekse kolluk güçlerinin sözlü ve fiziksel saldırılarına maruz kalmamız ve bununla birlikte MHK’nin atamış olduğu yanlış hakem tutumları, sözde muhalif grubun yaymış olduğu asılsız iddialar ile her maçta yönetimimizi istifaya çağıran tutumları yöneticiler ile futbolcuları moral ve motivasyonlarını olumsuz etkilemiştir. Bu koşulları takiben bugüne gelinmiştir...

Kaleme aldığımız bu yazı özellikle Sosyal Medyada dile gelen bu asılsız iddialara karşı verdiğimiz yanıttır. Evet, hatanın büyüğü biz yönetimdedir. Yönetim olarak bu konulara ilişkin kendi eksiklerimizi görüp bu eksiklerin tamamlanması için kararlar aldık.

Muhalif kesimin istifa çağrısı vardır. Bizim geleneğimizde istifa etmek yoktur. İstifa bir kaçıştır biz kongre ile geldik. Gidersek te olağan kongrede delegasyonun kararı ile gideriz.

Biz durup mücadele ederek Dersimspor hak ettiği noktaya getirip öz eleştirimizde sportif başarıyı yakalayarak vereceğimizi herkesin bilmesini isteriz.

Futbol netice oyunudur kazanmak kadar kaybetmenin olduğu sonuç eksenli bir oyundur.  Bizler sportif başarısızlığı üstleniyoruz. Elbette ki sportif tercihlerimizde hatalarımız yanlışlarımız olabilir. Bu konudaki tüm eleştirileri haklı buluyoruz.

Unutulmamalıdır ki ülkenin 5. büyük sanayi şehri Bursaspor bile küme düşmüş gerekli yapılanmaları yaptıktan iki yıl sonrası süper lig şampiyonu olmuştur.. Yönetim anlayışımızda iktidar muhalefet anlayışı yoktur. Dersimspor kulübü halkındır. Eleştirmek isteyenin den, destek vermek isteyenine kadar herkese kapımız açıktır... Herkesi saygı ile selamlıyoruz...

DERSİMSPOR YÖNETİM KURULU

KENAN KANDİL