Çanakkale Dardanelspor GENÇLİK 17 taraftarları maç süresi içinde, Dersimspor taraftarlarına ve futbolcularına hakaretli kötü tezahüratlarda bulunmuş ve Hakemin bitiş düdüğünden sonra sahada bulunan Dersimspor futbolcularına pet şişe ve benzeri yabancı maddeleri atmış ve bununla da yetinmeyerek patlayıcı maddeyi sahadaki futbolculara fırlatarak patlatmışlardı.

Tribünlerde bulunan Dersimspor taraftarları bu olaylar nedeniyle maçı durdurup uyarı anonsu yapmayan hakem,  Türkiye Futbol Federasyonu ile sahada ve statta bulunan polislerin tutumunu protesto etmişlerdi.

Bu protestolardan sonra Dersimspor taraftarları Tribünlerine gelen, kendini Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisi olduğunu belirten kişi  " her şeyi gördük, durumu federasyona rapor edeceğiz " sözleriyle Dersimspor taraftarlarını rahatlatmaya çalışmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu vermiş olduğu kararda " DARDANELSPOR A.Ş 04.12.2016 Tarihinde oynan DARDANELSPOR A.Ş - DERSİMSPOR Spor toto 3.lig 2. grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirmesinden dolayı 2000 TL PARA CEZASI İLE CEZANLANDIRMASINA, " şeklinde basit bir ceza ile geçiştirilmiş bir karardır.

Halbuki maç esnasında sahaya yabancı maddelerle birlikte sahada bulunan futbolculara patlayıcı madde fırlatmak suretiyle atılmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonunun verdiği kararda sahaya atılan yabancı maddelerle, futbolculara fırlatılan patlayıcı maddeyi görmezden gelerek sadece çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle ceza vermiştir.

Verilen bu karar Dersimspor taraftarlarının tepkisini çekmiş, taraftarlar TFF'nun bu tutumunu bu olay DERSİMSPOR stadında olmuş, olsaydı misliyle ceza verilirdi, diyerek verilen bu kararı sayfalarında yazmak suretiyle protesto ettiler.

DERSİMSPOR DİRENİŞ taraftar grubu sayfasında yayınladığı bildiride :

FUTBOL FEDERASYONUNA

Biz DİRENİŞ grubu olarak kaç şehir kaç takım kaç deplasman gördük. Tire de Manisa da emniyet yetkililerinin biz daha böyle bir taraftar görmedik cümleleriyle uğurlandık. Bir tek küfürü bırakın bir hakaret dahi etmeyen taraflı tarafsız herkesin ilgisini ve sempatisini kazanmış bir kentin taraftarlarına 90 dakika boyunca küfür hakaret yağdıran siz kendinizi taraftar olarak gören Çanakkale Dardanelspor taraftarları açık çağrımız size;

Polisin arkasına sığınarak futbolcularımıza yaptıklarınızın taraftara ettiğiniz hakaretlerin hesabını misliyle size ödeteceğiz. Sizi ikinci yarıdaki maça davet ediyoruz gelin DERSIM e de bekliyoruz.

DERSİMSPOR DİRENİŞ TARAFTAR GRUBU.

DERSİMSPOR 62 taraftar grubu sayfasında yayınladığı bildiride :

TFF Geçen Hafta Oynadığınız Çanakkale Dardanel Maçında, Maç Boyunca Taraftarlarımıza ve Takımımıza Ağır Küfürler Ederek Saldırıda Bulunan Dardanel taraftarlarına Yalnızca 2000 Lira Ceza Vererek Bir skandala İmza atmıştır.

Dersimspor Taraftar Sayfası Olarak Yöneticilerimizin Bu Olayın Peşini Bırakmamalarını ve Dersime Gelecek Olan Dardanelspor Taraftarına Gerekenin Yapılmasını Diliyoruz.

Taraftarlar sayfalarında yazdıkları birer bildiriyle TÜRKİYE FUTBOL FEDERESYONU verdiği bu kararı protesto ettiler.

Ayrıca Taraftarlar bu olay Çanakkale Dardanelspor'un ilk kez yaptığı bir olay değil,  Bir ihtar almışlar, birde ceza almışlar bu Dardanelspor'un 3. Kez yaptığı bir olaydır.

DERSİMSPOR YÖNETİMİ, TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUN VERDİĞİ BU KARARA İTİRAZ EDEREK, BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAMALIDIR.

KENAN KANDİL