AMEDSPOR 26.08.2017 tarihinde saat 20.00’da Mersin idmanyurdu ile karşı, karşıya geldiği maçta, Karşılaşmanın 26. dakikasında AMEDSPOR, Mersin İdmanyurdu ceza sahasına yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Deniz Naki'ye o esnada sahaya giren bir Mersin İdmanyurdu taraftarının saldırısına uğradı. Naki'nin üzerine atlayıp yumruk atan taraftara, önce sahadaki futbolcular, ardından özel güvenlik görevlileri müdahale etti.

Deniz Naki'ye saldırının yapılması üzerine Dersimspor taraftar gruplarında sert tepki geldi. Taraftar grupları internet üzerinden, sosyal paylaşımlar yaparak olaya sessiz kalmayarak, yapılan bu saldırıyı kınadılar.

Dersimspor Fan, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak : " Mersin'de Deniz Naki'ye ve Amedspor'a yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Bu yapılan şerefsizliktir, alçaklıktır, namussuzluktur! #DenizNakiyanlızdeğildir" şeklinde açıklama yaparak, yapılan saldırıyı kınadı.

Dersimspor Direniş Taraftar grubu, sosyal medya hesabından : " Dersim'in evladı.. Munzur'un çocuğu.... Amed'in göz bebeği... #deniznaki yalnız değildir. " sözleriyle sahip çıktılar.

Dersimspor Munzur Taraftar grubu, Sosyal medya hesabından : " Amed spor'un 7-0 gibi ezici bir skorla galip geldiği Mersin İ.Y. maçında Mersin'li taraftarlar sahaya girerek Amed spor'un oyuncusu Deniz Naki'ye saldırdı. Faşizmi spora bulaştıranlara, engel olmayanlara lanet olsun. #DenizNakiYalnızDeğildir" şeklinde açıklama yaparak Deniz Naki'ye sahip çıktı.

Dersimspor HAYKIRIŞ taraftar grubu, Sosyal medya hesabından : " Galatasaray'lı Gomis'e Yapılınca Irkçılık, Amedspor'lu Deniz Naki'ye Yapılınca Alkış. İnsanlık Anlayışınız Batsın.! Her Türlü Irkçılığa Hayır.. #DenizNakiOnurumuzdur" şeklinde açıklama yaparak Deniz Naki'ye sahip çıktılar.

Dersimspor taraftar grupları, peş, peşe yaptığı açıklamalarla hemşerileri olan Deniz Naki'ye sahip çıkarak, yalnız bırakmadılar.

KENAN KANDİL