Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Grup’ta şampiyonluğu hedefleyen  ve grubunda 10 puanla 6’ıncı sırada yer alan Dersimspor’un oyuncuları  yaklaşık 6 aydır takımdan para alamadıklarını ifade etti.

Takımın sosyal tesisinde sorunlarını dile getiren takım kaptanı Sertaç  Şahin” Görmüş olduğunuz bu takım oluşmasında başta hocamız ve bizlerinde kırmayıp takımıza gelen arkadaşlarımız oldu. Ben bu şehrin yapısını bildiğim için onlara söz verdim. Açıkçası sanılanın aksine başka yerlerde olduğu gibi verilen sözlerin tutulmadığını farklı durumların yaşanmadığı şehir olarak anlattım onlara. Dersimspor’da nasip oldu sene forma giymek. Ama umduğumuz gibi olmadı çok sahipsiz bir takım gördük. Kampa gidememekten verilen sözlerin yerine getirememesinden, sürekli iyi niyet göstermemize rağmen alacaklarımızı alamamamız, mevcut ekonomik şartları göz önünde alarak gerekli kolaylıkları sunduk ama ama tutulan sözler bir türlü yerine getirilmedi. Arkadaşlarımız bırakın para biriktirmeyi temel ihtiyaçlarını gideremez hale geldiler” dedi.

“KULÜP BAŞKANI BİZİ KOVDU”

Kulüp başkanıyla görüşme talebimiz oldu fakat daha içeri gider gitmez; eşyalarınızı toplayın buradan çıkın gidin tarzında bir tavır sergiledi bize. Bunun üzerine arkadaşlarımızın burada kalamayacaklar. Güzel bir takımımız var şehrimizi güzelce temsil edeceğimizi düşünüyoruz. Ama artık dayanacak gücümüz kalmadı. Arkadaşlarımızın maddi ve psikolojik baskıya dayanamıyorlar.  Gitmemiz yönünde bir karar aldık. Bu şehrin ortak değeri adına tek bir kişi karar verebiliyorsa bizde oyuncular adına böyle bir karar aldık. Bazı arkadaşlarımızın transfer hakkı tamamlandığı için sezonu kapatacaklar.

“MADDİ DURUMLARIN YANI SIRA TEHDİT VE BASKI VAR”

Alacaklarımız için bize verilen çekler var. Takım kaptanı olarak bana bir çek verildi. Ben o çeki tahsil etmeye gittiğimde karşılığın olmadığını fark ettim ve hakkımızın gitmemesi adına ben o çeki yazdırmıştım. Ondan sonra Sertaç bu şehre girmesin gibi tehditlerle karşılaştık. Bu tehditler tek bana değil tüm takım oyuncularınadır. Önemli maçlarımız var fakat biz burada istenmiyoruz. Ailesine yardım olacak insanlar ve evli çocuklarını bırakıp buraya gelmiş arkadaşlarımız var. Kazandığımız küçük paraları bile alamadığımız için sürekli sıkıntı çekiyoruz.

“TESİSTE SICAK SU OLMADIĞINDAN DOLAYI SOĞUK SUYLA DUŞ ALIYORUZ”

Biz defalarca kendisine defalarca mesaj atmamıza rağmen bir türlü ulaşamıyoruz. Bugün hocamız ulaşmıştı. Gelin görüşelim dedi fakat durumumuzu anlatınca kovulduk. Şuan kaldığımız tesis dışında birçok yerde kaldık. Şuan burada kendi temizliğimizi bulaşığımızı kendimiz yapıyoruz. Bugüne kadar sıcak suyumuz yoktu soğuk suyla duş alıyoruz. Üç buçuk aydır bu sorunlar var eğer biz bu sorunları dile getirmediysek dişimizi sıktıysak inanın başka bir takımla daha iyi şartlarla sezonu kapatabilirdik. Geldiğimiz takımlara herhangi bir ücret ödenmiyor, herkes kendi evrakını kendisi getiriyor. Transfer ücretimiz iki taksit halinde ödenecekti. Maçlar başladı, altıncı haftaya girdik fakat ilk taksitin çeyreği bile ödenmedi.

“VALİ VE BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜK”

Kentin valisi ve belediye başkanıyla görüştük onlarda bize destek olacaklarını ve bu takımı sahipsiz bırakmayacağını dile getirdiler. Ama mevcut başkan olduğu sürece sıkıntılar devam edecek.

“BU DURUMLARIN KAYGISINI YAŞIYORDUK”

Ben bu takıma gelirken ekonomik kaygılar yaşadığımı başkana iletmiştim. Oda bana Tunceli insanı sözünü tutar, biz sözümüzün arkasında olan insanlarız dedi. Bugün burada herkes mağdur. Başkan sadece kendini düşünüyor biz yaşadığımız durumları dile getirdiğimizde kavga ortamı çıkartıyor.

KULÜP BAŞKANI HÜSEYİN ÇELİK TAKIM OYUNCULARINI YALANLADI

Bu iddiar üzerine görüştüğümüz Kulüp başkanı Hüseyin Çelik "takım oyuncularına alacakları transfer ücretinin yarısını ödedik. Biz kimseyi kovmadık şartlarımız uyuşmadığı için  kendileriyle çalışmak istediğimizi söyledik. Çünkü adamlar paragöz ve şartlarımıza uymuyorlar. Türkiye’ de ekonomik kriz olduğu gibi bizde de var. Bir yerde sevgi saygı olmadığını sürece sağlıklı bir şekilde çalışılmaz. Asıl onlar bizi senet ile tehdit ediyorlar. Kendilerine 12'inci ayda ödeme yapacağımızı en başında söyledik. Toplamda 850 bin lira olan transfer ücretin şuana kadar 350 bin lirasını ödemiş bulunuyoruz. Biz onları kesinlikle tehdit etmedik. Medeni bir şekilde istedikleri talepleri yerine getireceğemizi dile getirdik. Haftasonu maçımız var  ve oyuncular antremana çıkmıyorlar. Şunu bilsinler ki Dersimspor sadece bu oyunculardan ibaret değil" diye konuştu. .