2009 yılında Dersimspor amatör spor kulübü olarak Kurulmuş zaman içerisinde Futbol başta olmak üzere çeşitli spor branşlarında faaliyetlerini ileri yönelik devam ettirmek gayesi ile devam ettirmiştir.

Bölgesel amatör ligde Futbol takımı ile mücadele ettiği süreçte, bu mücadelesi profesyonel lig olan 3.lige çıkmakla ivme kazanmış, kazanılan bu ivme ile 3. ligde 1. yılında bütün olumsuzluklara rağmen playof oynama fırsatını 2 puanla kaçırmıştı.

2. yılında 3. ligde mücadele etmeyi sürdürmüş, ancak o süreçte ilimizde yaşanmaması gereken süreçler nedeniyle 2. yılınnda profesyonel ligden küme düşmüş olup, akabinde süper amatör liglerde yükselme maçları oynayarak bugün ki duruma kadar gelmiştir.

Dersimspor kentteki sportif anlamda, gerek ülke içinde ve gerekse ülke dışında yaşayan Dersimli olan, olmayan herkesin ilgisi ve alakası ile karşılaşmış, gösterilen ilgi kentteki insanlar tarafından taktir ile karşılanmıştır.

Ancak başta ben ve benim gibi düşündüğünü hissettiğim insanlar tarafından bu kentte süreç içerisinde Dersimspor ve Dersimspor ilkeleri ile bağdaşmayan kimsenin benimsemediğini düşündüğüm davranışlar gösterilmiş olup; Dersimspor maalesef bireysel sorunlar nedeniyle bu ilgi ve alakayı pozitif bir düşünceden, negatif düşünceye dönmesine sebep olmuştur.

Sonuç olarak 2015-2016 ve 2016-2017 Futbol sezonlarında profesyonel ligde mücadele eden Futbol takımının Futbolcu ve emek harcayan Çalışma arkadaşlarınızın SGK pirim borçları ödenmemiş, bu ödenmeyen borçlar bu güne kadar katlanarak gelmiştir.

Bu borç ödenmesi güncel tutarı yaklaşık 450.000 bin civarında olduğu SGK’da personel tarafından dile getirilmiştir. Her iki sezonda yönetimde görev alan arkadaşlara icra takip başlatılmış tebligat gönderilmiştir.

Son 4 ay içerisinde Çıkan geçmişe dönük borçların yapılandırma kapsamına alınması müteakip,450.000 [Dortyüzellibin] TL'lik borç yapılandırma kapsamında, yapılandırması yapılmış olup son hali 149.000 [Yüzkirkdokuzbin] TL 'ye kadar indirim yapılmıştır.

Yaklaşık 3 ay önce özellikle İlimizde PTT müdürlüğü görevini yapan Fidan ŞAHİN hanımefendinin öncülüğünde duyarlı bir iş insanı ve eski yöneticiler ve bugün ki mevcut yönetim katılımı ile toplantı yapılmış olup, yapılan toplantı sonucunda bu borcun kapatılması için herkes taşın altına elini koyma kararı alınmıştı.

Yapılan görüşmede İlimizde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren İş insanimiz Sayın Erdal Şaroğlu  ödeme güçlüğü çeken dönemin yönetiminde görev alan arkadaşların payına düşenin kendisi tarafından verileceğini dile getirmiştir.

Bu görüşme sonrasında gücü nispetinde ödeme olanağı olan arkadaşlar katkı sunmuştur.

Ödeme olanağı olmayan ve ekonomik anlamda gücü yetmeyen arkadaşların borçlarını

Sayın Erdal Şaroğlu ve önceki kulüp başkanı Sayın Murat Aran tarafından ödenmiş karşılanmış olup, bugün itibariyle kangren haline dönen bu SGK pirim borçları tamamıyla ödenmiş bulunmaktadır.

Bu borcun ödenmesinde emeği ve özveri gösteren,

Aşağıda ismi ve katkı miktarı yazan tüm iş insanlarına teşekkür ederim.

1-Erdal Şaroğlu 50.000 TL

2-Murat Aran 35.000 TL

3-Onur Gündoğan 17.500 TL

4-Oktay Can 10.000 TL

5-Hıdır Gündüz 10.000 TL

6-Bulent Anhan 7.400 TL

7-Fidan Şahin 3.500 TL

8-Ercan Alparslan 3.500 TL

9-Kenan Yıldırım 3.000 TL

10-Hasan Hüseyin Coşkun 9.800 TL..

Toplam borç:149.200,00 TL borç yapılandırmanın son günü Ziraat Bankası Tunceli şubesinde SGK'nin hesabına aktarılmak üzere yatırılmıştır.

Tüm kamuoyuna ve sevgili Dersimspor sevdalılarına önemle arz ederim.

Sevgi ve Selamlarımla

Hasan Hüseyin Coşkun.