Sıfırdan bir kadro kurarak, BAL LİGİ hazırlıklarına başlayan Dersimspor, birinci kamp döneminin ilk günlerinde tanışma ve uyum sağlama şeklinde geçirmiş, ileri ki bölümlerinde ise ağırlık ve dayanıklılık testi, ardından teknik, taktik çalışması şeklinde yapılmıştı.

İkinci kamp döneminde aldığım bilgilerde, çok iyi çalıştıklarını ve çalışmaların çok iyi geçtiği yönünde bilgiler verildi.

İkinci kampa dönemine, yeni transferlerin katıldığı, katılan yabancı bir Sırp golcünün denendiğini, futbolcunun yetersiz olması nedeniyle geri gönderildiği, transferi duyurulan Emre Özsin'in de benzer nedenlerle geri gönderildiği, şeklindeydi.

Kamp dönemi çalışmalarında yabancı transferlerinden Jonas Suka’nın hızlı ve süratli, aynı zamanda kuvvetli bir futbolcu olması nedeniyle beğenildiği, diğer futbolculardan Turan Ekici, Mehmet Güler, Sercan Özdem, Yunus Demir kampta göze batan futbolculardı.

Dersimspor’da yapılan transferlerin 3. Ligden teklif almış futbolculardan olduğu, takıma gelmelerinin nedeni, tercihli ve özel olduğu yönündeydi.

Kampta edindiğim bilgilerde takımın her geçen gün iyiye gittiği, iyi yolda oldukları ve başarılı olabilecek yönünde inançlı olduklarıydı.

Kampta şampiyon rakip adaylar hakkında düşünceler konusunda verilen bilgilerde, Özgür Dersim Gazetesi aracılığıyla şampiyon adayları yazı dizisiyle önemli ve değerli bilgilere ulaşarak rakipleri tanıma fırsatı yakaladıklarını söylediler.

Dersimspor Kamp döneminde iki özel, diğeri de Ziraat Türkiye kupası olmak üzere üç müsabaka yapmış, çok yeni olmasına rağmen 1. Kamp döneminde Ağrıspor 1970 kulübüyle oynadığı maçı 1-0 kazanarak umut yaratmış, 2. Kamp döneminde Ziraat Türkiye kupasında karşılaştığı FC Muşspor’a 3-1 yenilerek var olan umudu hayal kırıklığına çevirmişti. Son oynan ve 75 dk süren Rize Kendirli Belediye spor maçı 1-1 berabere sonuçlanmış, takım umut vermemişti.

Ziraat Türkiye kupası maçında Cengiz Plaza okulunda A takıma yükselen Şafak Balca’ya FC Muşspor maçının 89. dakikasında şans verilmiş, diğer hazırlık maçlarında ise alt yapıdan gelen genç oyunculara şans verilmediği bilgileriydi.

Hazırlık karşılaşmalara bakıldığında, tıpkı geçen yıl 3. Ligdeki savunma ve forvet hastalığının bu yılda var olduğu, gol atamadığımız gibi, basit goller yemeye devam ettiğimizdir.

Hazırlık müsabakaları göstermiştir ki, savunmada ve forvette sorunlar yaşadığımızdır. Eğer bu sorunlar ciddi bir şekilde görülmeyip, es geçildiği takdirde, şampiyonluğu değil, ilk beşe girmemiz bile hayaldir.

Dersimspor yönetimi ile teknik heyetin var olan bu sorunları çözüp, BAL ligi öncesinde çok sayıda hazırlık maçları yaparak lige hazırlanmasıdır.

Dersimspor’un biten 2. Kamp dönemi 4 günlük bayram tatilinin ardında Dersimspor’un kendi tesislerinde toplanıp, hazırlık dönemini burada devam ederek, geçireceği yönündeydi.

Ayrıca Dersimspor yönetiminin özellikle İstanbul’da güçlü bir taraftar ağının olduğu, bu bağların kopmaması için, bir hazırlık maçının da İstanbul’da yapılması, İstanbul taraftarlarının yeni oluşan takım kadrosunu yakından görme fırsatı yakalayıp, sevindirmiş olacaktır.                                  

HAZIRLIK DÖNEMİNDE, DERSİMSPOR’UN LİGE HENÜZ HAZIR OLMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR.

KENAN KANDİL