Mayıs ayında Dersimspor Kulübü olarak kongre yaparak hızlıca çalışmaya başladıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Hüseyin Çelik, “Kısa sürede futbolcu transferlerimizi bitirerek takımımızı oluşturduk. Takımımız şu anda Ovacık’ta kampta” dedi.

Dersimspor’a herkesin sahip çıkması konusunda çağrıda bulunan Çelik, “Kimin kalbi Dersimspor için atıyorsa gelsinler hep birlikte çalışalım. Çünkü Dersimspor tüm Dersimlilerin” diye konuştu.

dersimspor-(1)-002.jpg

GENEL SEKRETER AYDIN, “ALTYAPIYI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dersimspor Kulübü Genel Sekreteri Sönmez Aydın, kulübün şu anda 30 kişiyle Ovacık İlçesi’nde kamp yaptığını belirterek, “Kulüp için altyapı oluşturmayı son derece önemsiyoruz. Biz anlayış olarak endüstriyel futbola meta taşımayı değil daha çok Dersim’de Dersimli çocukların potansiyelini açığa çıkarmak ve altyapıya ağırlık vermek istiyoruz” dedi.

Dersim kimliğinin başarıyla özdeşleştiğini ifade eden Aydın, “Futbol bir yarış ve bu yarışta başarılı olmak da gerekiyor. Çünkü Dersim kişiliğinin başarıya susamış bir yanı var. Amacımız Dersimspor’u kendi ekonomisini idame eden bir kulüp haline getirmek. Bunun için de şu an iki olan store sayılarımızı arttırmayı bir yıl içinde satış mağazası sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Web sitesi oluşturma çalışmamız sürüyor. Kısa sürede tamamlanacak ve site üzerinden de forma satışları yaparak ekonomik katkı sağlamaya amaçlıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Dersim Halkına doğru, şeffaf ve ilkeli şekilde yaklaşılırsa halk da sahip çıkmayı biliyor” diye konuştu.

İddialı bir takım oluşturduklarını ve şampiyonluğa oynayacaklarının altını çizen Aydın, herkese kulübe destek vermeye davet etti.

AYDIN, “TESİS VE OTOBÜS KONUSUNDAKİ PROTOKOLE UYULSUN”dersimspor-(2)-001.jpg

Dersimspor Kulübü Genel Sekreteri Sönmez Aydın, yaşadıkları sorunlara da değinerek, “Biz yönetim olarak kulübün tesis ve otobüs sorunu olmadığına inandık. Çünkü 62 Dersimspor Kulübü ile bizim yönetim arasında protokol imzalanmıştı. Buna göre Dersimspor’a tahsis edilen tesis ve otobüs vardı. Bu protokole imza atan 20’ye yakın arkadaşa çağrıda bulunuyoruz. Lütfen protokolün gereğini yerine getirin. Çünkü Dersimspor’un tesis ve otobüse ihtiyacı var. Bu noktada ciddi sıkıntı içindeyiz. Dersimspor hepimizin; tüm Dersimlilerindir. Kişiler gelip geçicidir ancak kulüp kalıcıdır” şeklinde konuştu.

Kentin, endüstriyel futbol anlamında ikinci bir kulübe ihtiyacı olmadığının da altını çizen Aydın, “Dersimspor bu kente yetebilecek bir tamıdır. Tüm Dersimliler ve Dersim dostlarını bu kulüp etrafından kenetlemeye çağırıyoruz. Dileyene görev vermeye; görevlerimizi paylaşmaya hazırız” dedi.