Dersimspor ilk devre son maçını 17 Aralık 2017 tarihinde Araban Belediyespor’la deplasmanda oynamış, oynadığı karşılaşmayı 0-2’lik skorla kaybederek ligin ilk devresini lider Adıyaman 1954 spor’un altı puan gerisinde moral bozukluğuyla tamamlamıştı.

Moral bozukluğuyla ilk devreyi tamamlayan Dersimspor, yaptığı değerlendirmeler sonunda futbolcuları Can Göksuzoğlu, Vedat Taşdemir, Gökhan Zirekli, Turan Ekici, Yunus Demir ile yollarını ayırmış, teknik direktör Bülent Güllü’nünde takımdan ayrılmasıyla birlikte, Ali Mesut’tunda ailevi sebepleri öne sürerek takımdan ayrılmıştı.

Ligin ikinci yarısına teknik direktör arayışlarıyla başlayan Dersimspor yönetimi, teknik direktör Özgür Vurur’la karar kılmış, ardından transferlere başlamış, bir takım transferler yapılmış olmasına rağmen kamuoyuna her hangi bir açıklama yapılmamıştır.

Edindiğim transfer bilgilerinde orta sahaya Muşspor FC kulübünde Mehmet Şirin’in transfer edildiği, 10 numara olarak Sarayönü Belediyespor kulübün de bir transferin yapıldığı, forvete Kütahyaspor’dan bir transferin yapıldığı bilgileriydi. Kamp döneminde birçok futbolcunun denendiğini ama teknik heyet tarafından beğenilmediğinden dolayı gönderildiği şeklinde bilgilerde aldım. Son edindiğim bilgilerde transfer çalışmalarının tamamlanmadığı ve devam ettiği şeklinde kulis bilgileriydi

DERSİMSPOR’UN BAY’A KADAR OLAN İLK ÜÇ MAÇTA FİKSTÜRÜ AVANTAJI      

Öncelikle belirtmek isterimki ligin ikinci yarısı zorlu maçlara sahne olacağı, bu nedenle şampiyonluk mücadelesi veren takımların zorlu bir süreçte geçecekleridir. Hiç bir müsabakanın ne içeride, ne de deplasmanda kolay takım, kolay maç olmayacağı, her maçın zorlu geçeceği, şampiyonluğun aslanın ağzında değil, midesin de olduğu bir mücadeleye sahne olacaktır.

Dersimspor ikinci devre ilk maçını 14.01.2018 tarihinde Grup Merkez Hankendispor’la deplasmanda oynayacaktır. Dersimspor ilk yarıda Tunceli Atatürk stadyumunda oynadığı ilk müsabakayı 4 - 0 lık farklı bir skorla kazanmıştı. Ancak Dersimspor’a farklı yenilen Grup Merkez Hankendispor, ligin ilk devresinde lider Adıyaman 1954 spor’u maçın 90. Dakikasına kadar 1 - 0 önde götürdüğü maçı uzatma dakikalarında Adıyaman 1954 spor lehinde verilen bir penaltıyla 1-1’lik skorla tamamlamıştı.

Dersimspor, Grup Merkez Hankendispor zorlu deplasmanını iyi değerlendirip, iyi bir başlangıç yaptığı takdirde, tıpkı ilk yarıdaki başarılarını bay olduğu maça kadar sürdürebilir.

Derimspor ligin ilk yarısında Grup Merkez Hankendispor maçını 4 - 0 lık farklı skorla kazanmanın vermiş olduğu bu moralle, zorlu 1920 Maraşspor deplasmanda 0 - 1 lik skorla, Dersim’de karşılaştığı şampiyon adaylarından M.Yeşilyurt Belediyespor’u 1-0’lık skorla yenerek lider olmuşlar, lider olmanın avantajıyla özgüvende yakalamışlardı.

Grup Merkez Hankendispor deplasmanı bu açıdan çok önemlidir. Dersimspor’un, Grup Merkez Hankendispor’la lige başlaması Dersimspor lehinde fikstürü avantajıdır ve bu avantajı Dersimspor iyi kullanmalıdır.

Dersimspor’un ilk iki maçtan sonra en zorlu müsabakalarından bir olan, deplasmanda oynayacağı Malatya Yeşilyurt Belediyespor maçına odaklanmalıdır.

DERSİMSPOR’UN BAY’DAN SONRAKİ 5. 6. 7. HAFTA MAÇLARINDAKİ ZORLU FİKSTÜRÜ AVANTAJI

Dersimspor Bay geçtiği ve lider olarak gittiği şampiyon adaylarından Adıyaman 1954 spor deplasmanı, en zorlu deplasmanlarından biriydi. Bu nedenle buradan alınacak sonuç, şampiyonluk yarışı açısında çok önemli bir sonuç olacaktı. Adıyaman Atatürk stadyumunda oynanan olaylı karşılaşma sonunda Adıyaman 1954 spor 2 - 0 lık skorla yenilerek liderliği 62 Pertekspor’a bırakmıştı.

Dersimspor’un Adıyaman maçını Tunceli Atatürk stadyumunda oynaması, Dersimspor’un fikstürü avantajlarında biri olan, bir karşılaşmadır. Dersimspor, Adıyaman 1954 spor deplasmanında kaybettiği liderliği, kendi evinde iyi değerlendirdiği takdirde lider Adıyaman 1954 spor’la olan puan farkını kapatıp, büyük bir özgüvenin oluşmasıyla birlikte liderlik havasınıda yakalamış olacaktır. Dersimspor bu fikstürü avantajını iyi değerlendirdiği takdirde lig sonu hedefini yakalayabilir.

Dersimspor’un, Adıyaman 1954 spor karşılaşmasının ardından çıkacağı zorlu Siverek Belediyespor maçı deplasmanı, Dersimspor’un fikstürüdeki en zorlu karşılaşmalarından biridir. Dersimspor’un, Adıyaman 1954 spor maçında alınacak galibiyet, aynı zamanda Siverek Belediyespor zorlu karşlaşmasınıda belirleyecek bir sonuç olacaktır. Dersimspor bu avantajları çok iyi değerlendirmelidir.

Bu karşılaşmalardan alıncak puanlar sonunda, Dersim Atatürk stadyumunda oynanacak Ş.Kamil Belediyespor maçı, Dersimspor’un fikstürü avantajlarındandır. Dersimspor ilk yarıda deplasmanda karşılaştığı rakibini 1 - 4 lik skorla yenmişti. Dersimspor, Ş.Kamil Belediyespor maçı fikstürü avantajını iyi değerlendirdiği takdirde, lig sonu hedefini yakalayabilir.

LİGİN 9. 10. 11. HAFTA MAÇLARI DERSİM’DE OLMASI, DERSİMSPOR’UN FİKSTÜRÜ AVANTAJIDIR

Dersimspor’un kendi evinde oynayacağı zorlu Adıyaman 1954 spor maçı ile Siverek Belediyespor maçı sonucu, Dersimspor’un bu sezon hedefini belirleyecek bir sonuç olacaktır. Eğer ki, bu karşlaşmalardan iyi bir sonuç alındığı takdirde ligin 8. 9. 10. ve 11.Hafta oynanacak olan ligin 8. Haftasında Elazığ Yolspor deplasmanı ile Dersim’de 9. Hafta oynanacak Erdağ Dumlupınaspor, 10. hafta oyanacak 62 Pertekspor, 11. hafta oynanacak Malatya İnönü Üniverstesi spor karşlaşmaları Dersimpor’un en önemli fikstürü avantajlarıdır. Dersimspor, 8. 9. 10. ve 11. hafta maçlarındaki fikstürü avantajını iyi değerlendirdiği takdirde, lig sonu hedefini yakalayabilir.

LİGİN 12. 13. HAFTASINDA DERSİM’DE OYNANACAK ARABAN BLD. SPOR SPOR SON MAÇI, DERSİMSPOR’UN FİKSTÜRÜ AVANTAJIDIR.

Dersimspor’un 11 Nisanspor maçını çok iyi değerlendirdiği takdirde, en son oynayacağı Araban Belediyespor’la, Dersim’de oynanacak olması kritik geçecek ligde, kritik bir öneme sahip olabilir. Bu nedenle Dersimspor fikstürü avantajlarını iyi kullandığı takdirde, ligde hedeflediği yeri bulabilir.

SEZONUN İKİNCİ DEVRESİNDE DERSİMSPOR’A HEDEFİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM.

KENAN KANDİL