Ligin son haftasında oynanacak olan Dersimspor, Araban Belediyespor müsabakasının kritik bir öneme sahip olmasıdır. Dersim’de oynanacak müsabaka aynı zamanda Dersimspor ile 62Pertekspor, Araban Belediyespor’la ile Ş.Kamil Belediyespor’un ligde kalıp, kalmayacaklarını belirleyecek bir müsabaka olacaktır.

Kritik girdiğimiz bu haftada Dersimspor Direniş taraftar grubu Türkiye’deki taraftarlarını “Çağıran bir şeyler var hep bizi uzak şehirlerden Direniş” diyerek Dersim’e geliyorlar.

Direniş taraftar grubu yaptığı açıklamada:

“Direniş taraftar grubu olarak Armanın peşinde şiarıyla bu hafta sonu Dersim’de oynanacak Dersimspor, Araban Belediyespor maçında grup olarak yerimizi alacağız. Bu karşılaşmayı sadece bir müsabakadan ibaret olarak görmüyoruz. Dersim için tek yürek olup, kenetlenmenin vaktidir diyoruz. Ayrıca kritik bir öneme sahip olan Dersimspor ile Araban Belediyespor arasında oynanacak müsabakada tüm hemşerilerimizi güçlü bir katılımla tribünleri doldurarak takımımızı desteklemeye çağırıyoruz. Ayrıca Dersimspor’un onurlu futbolcularının diğer müsabakalarda olduğu gibi Araban Belediyespor’u yenerek Dersim halkına güzel bir mutluluk yaşatacaklarına inancımız tamdır” şeklinde açıklama yaptılar.

Direniş taraftar grubu ligin ilk devresinde Siverek Belediyespor, Adıyaman 1954 spor ve 62 Pertekspor karşısında takımlarına destek olma amacıyla Dersim’e gelmişlerdi.

Direniş taraftar grubu ligin ikinci yarısında Adıyaman 1954 spor, 62Pertekspor müsabakalarında takımlarını yalnız bırakmamışlardı.

KENAN KANDİL