Dersimspor’u takip ettiğim bir buçuk yıllık süre içerisinde gözlemlediğim eleştiriler, eleştiri gibi değil, ötekileştirici ve kutuplaştırıcı eleştirilerden öteye gitmemiştir.

Düzcespor, Yomraspor ve Manisa BBSK maçlarını izlemek için geldiğim ve Dersim'de yaptığım görüşmelerde edindiğim izlenimler, tarafların olmadığı yerde, gerçekleri bilmeden, yapılan önyargılı eleştirilerdi. Oysa gittiğim deplasman maçlarında olayları yaşayan biri olarak taraftarlar arasında bile yerelde yapılan eleştirilerin haksız ve yersiz olduğu, konuların amacından saptırılarak yapıldığı şeklindeydi.

Dersimspor yönetimi hakkında yapılan eleştiriler, eleştiri boyutunu aşmış olması nedeniyle Dersim’de karşılık bulmamış ve yönetim değişmemiştir. Eleştiri boyutu Dersimspor’un başarısızlığı üzerinde değil, direkt olarak yönetimi hedef alan ve hakaret düzeyinde olan eleştiriler, dağılmakta olan yönetimi, daha da bir araya gelmesini sağlamıştır.

Dersimspor yönetimine karşı olan muhalif kesimin eleştirileri, kutuplaştırıcı ve ötekileştirici olması nedeniyle, yönetim ve taraftarlarını da kutuplaştırarak bir araya getirmiştir.

Yönetime muhalif olan adaylar, gerçek anlamda ortaya çıkmamış olması nedeniyle, eleştiriler hep sosyal medya düzeyinde kalarak, başarılı olmamıştır. Halbuki muhalif kesimin adayı tıpkı büyük kulüplerde olduğu gibi, ortaya çıkıp, teknik direktörü ile getirecek futbolcularıyla birlikte projelerini halka açıklayarak yönetime ciddi bir şekilde talip olabilirlerdi, ama bu yapılmamıştır.

Oysa Dersimspor gerçekten iyi yönetilmediğinden dolayı başarısız olmuş ve ligden düşmüştür. Dersimspor Başkanı Sayın Murat Aran’la İstanbul’da yaptığım görüşmede “başarısız olduğunu ve kulübü iyi bir şekilde yönetemediklerini, bazı şeyleri yeni öğrendiğimizde iş, işten geçtiğini “ söylemiş ve yüzde yüz başarısız olduklarını kabul ederek, bir bakıma özeleştiri yapmıştı.

Benim de tüm kesimlerle aynı fikirde olduğum, Dersimspor’un profesyonelce iyi bir şekilde yönetilmemesinden dolayı başarısız olduğuydu.

Halbuki gerçekten ciddi adaylar çıkmış olsaydı ve yönetimle iyi bir diyalog kurulmuş olsaydı, Dersimspor Başkanı Sayın Murat Aran’ın yönetimi bırakabileceği idi. Her nedense diyalog yolları denenmemiş, hep kutuplaştırıcı ve ötekileştirici yollar tercih edilmişti.

Bu yapılan ötekileştirici ve kutuplaştırıcı eleştirilerden dolayı, Başarısız olan Dersimspor yönetimini bir araya getirerek, yola devam kararı vermişlerdir. Yönetimin Bir an önce geçmiş yanlışlarından dersler çıkartıp, Dersimspor’u halka açarak büyük bir kulüp şekline getirip, büyümesinin yolunu açmalıdır.

Dersimspor yönetimi, kendisinin de kabul ettiği, geçmiş başarısızlığından tecrübe çıkartarak, kulübü tekrar hak ettiği yere getirmesi tüm Dersimliler ve Dersim sevdalıları gibi benimde yönetimde beklentimdir.

KENAN KANDİL