Dersimspor Kulübünün yeni yönetimi olarak göreve geldiğimizde, ortada ne dikili bir ağacımız nede üstünde oturacağımız bir sandalyemizin olmadığını gördüm. Günlerce bunun nedenleri üzerinde kafa yordum. Sebebini gerçekten öğrenmeye çalıştım. Çünkü geçmiş yönetimlerden dersler çıkarmalıydık. Neler yaşadıklarını, hangi süreçlerden geçtiklerini , sıkıntılarını nasıl aştıklarını öğrenmeliydik. Doğru yaptıkları hamlelere sarılıp ; hatalara düşmemeliydik.

Dostlar ;harcanan onca emek ne yazık ki çabuk unutulur. Akılılarda kalan ise daima başarısızlıklardır. Bizler dört aydan beri bazı çevreler tarafından günah keçisi olarak gösterildik. Haksız ithamlardan bizde payımızı aldık .Biz yönetim olarak zaten buna hazırdık. Birbirimizi dostça anlamadığımız yerde ; dedikoduların devreye gireceğini gayet iyi biliyorduk. Neydi günahımız? Futbolcuların hakkını vermemekti! Evet, doğru. Bütçemizi oluşturmadan bu işe kalkışmamalıydık. Başkalarına güvenerek bu işe girmemeliydik doğrusu bu. Bunun yanlış olduğuna geç te olsa farkına vardık .Yağmurdan kaçarken fırtınaya yakalanmıştık. Maalesef payımıza yokluk ve yoksulluk düştü.

Unutmayalım ki her umudun bittiği yerden; yeni umutlar filizlenir. Yeter ki yüreğimizden sevgiyi eksik etmeyelim. Biraz sabır biraz da cesaret; bütün acıların dermanıdır. Dersimspor Kulübü onun için yalnız değildir. Kökünde sevgi ,umut , milyonlarca yeşerecek tomurcuk vardır.

Arkadaşlar; hiçbirimizin fabrikaları, gökdelenleri yok. Hiç kimsenin kimseden farkı yok. AIın terimizi akıtarak hayatlarımızı idame ettirmeye çalışıyoruz. Evet, yönetici olduk ."Paranız yoktu ise niçin bu işe giriştiniz? " diyebilirsiniz. Bu konuda haklı gerekçeleriniz olabilir. Peki soruyorum size, bu memlekette parası olmayan dostlarımız yönetici olamazlar mı? Sadece maddi gücü olanlar mı o koltuğa oturabilir? Hani en büyük sermaye dayanışmaydı, güç birliğimizdi. Ne oldu bu düşüncelerimize ?Bizler ne yazık ki her alanda olduğu gibi bu alanda da çeşitli parçalara bölünüp birbirimizi alt etmeye ,öç almaya çalışıyoruz. Herkesi bu eksikliğimizi görmeye ; ona göre tavır geliştirmeye çağırıyorum. Bu güne kadar Dersimspor Kulübü kalıcı bir başarıya imza atmamışsa bunun tek nedeni; hala devam ettirilen yanlış zihniyetin bir sonucudur. Ekonomik sorunlar her kulüpte olduğu gibi bizim kulübümüzün de en temel sorunudur. Bunun sebebi Ahmet, Mehmet değildir. Bu sorunun kaynağını sistemin temelinde aramak gerekir. Dersimspor ’a böyle bir pencereden bakarsak daha doğru tespitler yapacağımıza inanıyorum. Birbirimizi suçlu görerek ,gövdemize tırpan sallayarak hiçbir yere varamayız. Dersimspor olduğu müddetçe bu sorunlar da bizimle birlikte var olmaya devam edecektir. Geçmiş ve gelecekte yönetimleri değerlendirdiğimizde o yönetimlerin hangi koşullardan geçtiklerini, yaşadıkları süreci doğru okumak gerekir. Birilerini zan altında bırakmak onu yıpratmak ve sonuç olarak yem yapıp toplum önüne atmak bize yakışmaz. Biz atalarımızdan böyle bir terbiye almadık. Bize yakışan dostça, kardeşçe bir masa etrafında oturarak sorunlarımızı çözüme kavuşturmayı başarabilmektir.

Sevgili Canlar, birbirimizi kırmayalım, incitmeyelim. Camiamızı daha iyi yerlere taşımak amacıyla yüz yüze konuşmayı becerelim. Dersim ;medeni insanların şehridir. Ona layık olalım. Bizim bizden başka dostumuz yok. Dışarıdan ,bizim sevgimize uzanan ele itibar etmeyelim. Dersimspor Kulübü ,bir başkasının değirmenine su taşıyan bir kulüp değildir. Hepimizin gördüğü gibi oturduğumuz sandalyenin bir ayağı kırık. Burada hiç kimseyi kötülemek değildir niyetim. Biz koca bir aileyiz. Bu sandalyenin kırık ayağında herkesin sorumluluğu var. Bu sorumluluğumuzu taşımak adına birbirimize sahip çıkalım. Birbirimizi ötekileştirmeyelim. Önemli olan düşerken de kalkmayı bilmektir. Biz bu güce ve birikime sahibiz. Bunu ancak birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek sağlayabiliriz. Buna mecburuz canlar. Herkesi bu zemin de birlik olmaya davet ediyorum. Dersimspor bu toplumun rengidir, değeridir, baharıdır. Biz gelecek kuşaklarımıza yaşamın bütün renklerini sunmak zorundayız.  Nefretin olmadığı bir gelecek bırakmalıyız.

Hüseyin Güler

Dersimspor Yönetim Kurulu Üyesi