Dersim Akademi spor’un yıldız Atletleri Yiğit Birsen, Meriç Çoban, Adar Deniz Sevim, Barış Turan, Berkin Parlak ve Engincan Engin Mersin’de yapılan Türkiye Yıldızlar Atletizm şampiyonasında Dersim Munzur ortaokulu öğrencileri temsil etti.

Türkiye Okullar arası Atletizm şampiyonasına toplamda 120 yıldız atletin katıldığı yarışa, her grupta 19 takımın olduğu, 6 grupta oluşan takımlar halinde yapıldı.

Dersimli yıldız atletlerin 2. Grupta mücadele ettiği yarış sonunda Erzurum 1. Dersim 2. olarak gruptan çıkan Dersimli atletler takım halinde aldığı derecelerle Türkiye 5. si oldular.

Atletizm Antrenörü Murat Sağıroğlu eşliğinde hazırlanan Atletizm takımımız, Sağıroğlu öncülüğünde Türkiye Atletizm şampiyonalarında aldığı başarılarla Dersim adını öne çıkaran ve ismi son dönemlerde parlayarak öne çıkan Atletizm antrenörlerinden birisi oldu.

Türkiye Okullar arası Erkekler Atletizm Şampiyonasında sıralamaya giren ilk beş takım:

1)- Şırnak (Bener Cordan ortaokulu)

2)- Bursa (Sezai Karakoç ortaokulu)

3)- İstanbul (Sultanbey’li Maraşal Fevzi Çakmak ortaokulu)

4)- Van (Erciş Yatılı Bölge ortaokulu)

5)- Tunceli (Munzur ortaokulu)

İlimizi Türkiye şampiyonasında temsil eden Dersim Akademi spor’un yıldız atletlerimiz ile sıralamada 1. olan Şırnak, 2. olan Bursa, 3. olan İstanbul, 4. olan Van takımlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

KENAN KANDİL