Gerçekleştirmek istediğim görüşmeler arasında Dersim Akademi spor kulübü faaliyetleri hakkında bilgiler de bulunmaktaydı.

Dersim Akademi spor kulübü yöneticilerden Suat Başaran ve Murat Sağıroğlu’yla yaptığım görüşmede kulüp faalliyetleri hakkında detaylı bilgiler aldım.

Dersim Akademi spor yöneticisi Suat Başaran, 2017 yılında kurulan bir kulüp olduklarını söyleyerek sözlerine başladı.

Başaran, “Dersim Akademi spor kulübü olmadan önce Dersimli sporcuların farklı kulüplerde faaliyetleri vardı. Farklı kulüplerde faaliyet gösteren bu sporcular yeterli desteği görmediklerinden dolayı bu organizasyonu kurmaya karar verdik” dedi.

Başaran, organizasyonun içerisinde Atletizm, Basketbol, Karate, Rafting başta olmak üzere diğer spor dallarında faaliyetleri olduğunu söyledi.

Başaran, Akademi spor kulübü olarak bugüne kadar çok sayıda başarılara imza attıklarını, başlıca başarılarını anlatarak sıraladı: 

ATLETİZMDE: Şiyar Munzur Güven Türkiye Şampiyonu ve Dünya Okullar Isf 6.’sı Meriç Çoban küçükler Türkiye Şampiyonu ve Adar Deniz; Sevim Yiğit Birsen, Celal Işıklı, Barış Turan Türkiye Şampiyonalarında başarılı olmuştur.

BASKETBOLDA: Kız ve erkek takımları Bölge Şampiyonlukları ve Türkiye yarı finalleri ve Türkiye finalleri şampiyonlukları.

JUDODA: Sporcularımızdan Güldeniz Kal, Zehra İnanç, Gürkan Aral, Berat Arda Özkan, yaptıkları müsabakalarda Türkiye Şampiyonalarında dereceler yaparak döndüler.

KARATEDE: Yaren Kılıç ile Nurhak Taş’la birlikte birçok sporcumuz Türkiye Şampiyonalarında madalyalar alarak Dersim’in adını duyurmuşlardır.

Ayrıca Atletizmde mücadele eden Şiyar Munzur Güven Avrupa’nın köklü spor kulüplerinden Enka Spor Kulübüne transfer olmuş, diğer bir sporcumuz Celal Işıklı ise Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olmuştur. Bununla birlikte pek çok sporcumuz çeşitli branşlarda spor kulüplerinin takibindedir.

Dersim Akademi spor yöneticilerden Suat Başaran, “öncelikli hedefleri olarak fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek, bu bizim eğitici ve öğretici tarafımız olacak, hem de çocuklarımızın yeteneklerine göre mücadele edecekleri platformda, başarılı sporcular haline getirmek bu da kulübümüzün yarıştırıcı yönü olacaktır. Kısacası hem iyi nesiller, hem de başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Başaran, ayrıca Dersim Akademi Spor Kulübü olmadan önce çeşitli branşlarda faaliyet gösteren gençlik spor kulübü ile il Özel İdaresi kulüplerine emekleri ve çabaları için teşekkür ederek akademi olduktan sonra maddi ve manevi olarak destek veren ve her zaman yanlarında olan işadamı Metin Sitoci, Necdet Cengiz, Hüseyin Cengiz, Diren Baysal, Avukat Kemal ve Filiz Genç’e, Pertek Belediye Başkanlığına da teşekkür etti.

Başaran, kulüp olarak gelir ve giderlerini her ay düzenli olarak kamuoyuna açıklayacaklarını da söyledi.

Başaran sözlerini, “Dersim Ruhtur, mücadeledir ve Başarıdır” diyerek tamamladı.

dersim-(1).jpg

KENAN KANDİL