DERSİMSPOR TARAFTARLARININ BÜYÜK TEZAHÜRATLARI İLE KALECİ BARIŞ BAŞKAN'IN

MÜCADELESİ TAKIMI KURTARAMAYA YETMEDİ.

Kenan Kandil

Dersimspor Direniş taraftarları Manisa Büyükşehir Belediyespor maçına gitmek için gece saat 00.00 da İstanbul Gülsuyu metro istasyonu önünde toplanmaya başladılar.

Gülsuyu Metro istasyonunda toplanan bir otobüs dolusu taraftar gece bir de İstanbul'dan hareket ederek sabah 7.00 de Manisa'ya varış yaptı. Direniş taraftarları Manisa'nın girişinde bulunan Manisa Tabelası önünde günün anısına fotoğraflar çektiler.

Bu fotoğraf çekimlerinden sonra Direniş taraftarları otobüsle Manisa Büyükşehir Belediyespor Mümin Özkasap tesislerinde toplanarak maç saatini beklemeye başladılar.

Maç öncesinde yapılan güvenlik zirvesi toplantısında Dersimspor taraftarları içinde Polisin olması nedeniyle tepki gösterildi. Çünkü Dersimspor taraftarları için ayrılan bölüm 200 kişilik bir bölümdü.

Dersimspor lider taraftarları Emniyet konusunda en kötü bir tezahürat ile sahaya yabancı madde atılmayacağı yönünde güvence verilmesine rağmen kabul edilmeyerek, Dersimspor taraftarları arasına Polisin de bulunulmasına karar verildi.

Dersimspor taraftarları saat 12.00 tribünlere alınmaya başlandı. Manisa Büyükşehirspor Belediyesinin maç biletlerini 1 TL gibi sembolik bir parayla satması taraftarlar arasında şaşkınlık yaratmıştı. Bu durum maç öncesinin en ilginç durumuydu.

İzmir'den 2 otobüs dolusu ayrıca da kendi araçlarıyla gelen çok sayıda Dersimli de maç saatinde Manisa'ya geldiler.

Maça gelenler arasında AMEDSPOR taraftarları da vardı. Taraftarlar AMEDSPOR formasıyla stada girdiler.

dersimspor_ic-026.jpgAyrıca, Dersim'li bir bayan taraftar Dersim kültürünü özgü Dersim'li Davulcuları da Manisa'ya getirmesiyle farkındalık yaratmıştı.

Statta yaklaşık 1.000 kişilik Manisa Büyükşehir Belediyespor taraftarıyla 400 ile 500 kişilik Dersimspor'lu taraftarları vardı.

Maçı izlemeye gelenler arasında, CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün vardı.

Stada Dersimspor Direniş taraftar grubunun büyü şovu damgasını vurdu. Stada hakim olan Dersimspor taraftarlarıydı.

Maç öncesinde Dersimspor taraftarları, Dersimspor'u Tribüne çağırarak sevgi gösterilerinde bulundular.

Dersimspor: Barış, Volkan, Zeki, Burak, Haydar, Çağdaş, Volkan, Furkan, Koray Kurt, Devrim, Koray Yıldız

Manisa Büyükşehir Belediyespor :  İlker, Emrecan, Furkan,Alper Akçam, Barbaros Bahadır, Olcay, Şemsettin Ender, Barış, Bilal

Maç Kaptan Emrah Dursun'suz şeklindeki bir kadroyla oyuna başlandı.

Maçın ilk dakikalarında diri oynayan bir Dersim takımı vardı sahada.

Maçın ilk dakikalarında Burak'la Devrim'in tehlikeli atağı autla sonuçlandı.

Maçın 5. Dakikasında ev sahibi ekipte Furkan’ın ceza sahası dışından etkili şutu direğin hemen üzerinden auta gitti.

Manisa Büyükşehir belediyespor'un bu atağından sonra maçın 10. dakikasında Dersimspor'lu Koray Kurt'un atağını

Manisa Büyükşehir Belediyespor defansı tarafından önlendi.

Bu atağın ardında gelişen Dersimspor'lu Burak'ın atağı Manisa Büyükşehir Belediyespor defansı keserek önledi.

Maçın 15. dakikasında Dersimspor takımı oyuncu değişikliği yaparak Çağdaş'ın yerine Kaptan Emrah Dursun oyuna girdi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor, 25. Dakikada gole çok yaklaştı. Alper, sağ kanattan çizgiye kadar taşıdığı topu müsait Durumda olan Burakcan'a gönderdi. Topu iyi kullanamayan Burakcan topu dışarı attı.

Maçın 38. dakikasına gelindiğinde Dersimspor Direniş taraftarları 1938 Dersim katliamı nedeniyle hiçbir tezahürat yapmayarak 5 dakikalık sessizlik yaparak bu durumu protesto ettiler.

Maçın ilk yarısı karşılıkla ataklarla geçerek 0 - 0 sonuçlandı.

Devre arası Dersimspor taraftarları, Dersim'li kadın taraftarımızın düşünerek getirdiği davullar ile yöresel Dersim halk oyunlarıyla halaylar çekerek eğlendiler.

Maç arası bu güzel görüntülerin ardından 2. yarı başladı.

İki takımda da gol atma arzusuyla maça başladılar. Manisa Büyükşehir Belediyespor Alper’in pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Ali, düzeltip vurdu top direğin hemen yanından az farkla auta gitti.

Maçın 47. dakikasında Emrah'ın pasını iyi değerlendiren Koray Kurt topu filelerle buluşturdu ama bu gol ofsayt olması nedeniyle geçerli sayılmadı.

Bir taraftarın hakeme küfürlü protestosu, Dersimspor Direniş taraftarları "Dersim'in kültüründe küfür yok, küfür eden varsa maça gelmesin" diyerek tepki gösterdiler.

Maçın 51. dakikasında Koray ceza sahası dışında düşürülmesini görmezden gelerek, Dersimspor lehine olan bu faul verilmedi.

Maçın 52. dakikasında Devrim Manisa Büyükşehir Belediyespor Ceza sahasında Kaptan Emrah'la buluşturduğu bu ataktan Dersimspor sonuç alamadı.

Maçın 62. dakikasında Dersimspor direniş taraftarları kendi sembolleri olan DİRENİŞ yazılı pankartı açarak şov yaptılar.

Çünkü bu pankart güvenlik birimlerince tribünlere asılmasına izin verilmemektedir.

Maçın 63. Dakikasında yeşil-beyazlılar yine önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Emrecan’ın sol kanattan ceza sahasına ortaladığı topu Ali kafayla Burak’ın önüne indirdi. Burak’ın şutunda Dersimspor kalecisi Barış gole izin vermedi.

Mücadelenin 64. Dakikasında Manisa Büyükşehir Belediyespor golü buldu. Barbaros’un defansın arasına attığı topla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Burak Can şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın son dakiklarına gelindiğinde Dersimspor atakları dahada yoğunlaştı. Gelişen Dersimspor atakları Manisa Büyükşehirspor defansı tarafında önlendi.

Dersimspor'un son dakikalarda kazandığı korner atışını Dersimspor kalecisi kalesini terk edip, rakip sahanın ceza alanı içerisine gelerek destek veridi. Korner atışında ceza sahası içinde topla buluşan kaleci Barış rakip oyuncular tarafından düşürülmesini Hakem görmezden geldi.

Kaleci Barış'ın ceza alanı içerisinde düşürülmesine hakem penaltı vermedi. Maç bu korner atışında sonra tamamlandı.

Maç Manisa Büyükşehir Belediyespor'un 1 - 0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

MAÇTA GÜNÜN KAHARAMANI KALECİ BARIŞ BAŞKAN'DI.

Maç sonunda Saha güvenlik amiri herhangi bir olumsuzluk olmaması ve de bu güzel görüntüler nedeniyle Dersimspor Direniş taraftarlarına teşekkür ettiler.

Dersimspor taraftarları bu yenilgiyle morali bozuk olan takımı tribünlere çağırarak " Dersimspor sizinle gurur duyuyor" diyerek takım futbolcularına moral ve destek verdiler.

Maç bitiminde dağılmaya başlayan taraftarlar Davullarla yöresel oyunlarla halaylar çekerek eğlendiler.

TARAFTARLAR, BU GÜZEL GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN AYRILDILAR.