Okullardaki spor faaliyetlerine Akademik bir unvan kazandırarak profesyonel bir şekilde çalışmalar yürüten Dersim Akademispor faaliyetlerini ciddi bir şekilde yürütmektedir.

Akademispor, spor faaliyetleri dışında çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kütüphane, çocuklara özgüven kazandırmak amacıyla tiyatro kurslar açmışlardır.

Dersim Akademispor, özellikle Kütüphane kurma konusunda yaptığı çalışmalar ülkede büyük ilgi görmüş, çok sayıda destekçisi tarafından kitap desteğinde bulunulmuştu.

Akademispor yaptığı ciddi çalışmalarla Atletizm, Karate, Judo ve Basketbol’da aldığı başarılarla Dersim adını ülke gündemine sokarak adında söz ettirmiştir.

En son Erzurum’da yapılan Yıldızlar Basketbol kızlar takımımız Türkiye yarı finallerini geçerek ilk 12 takım arasına girip, finallere kalması Ülke ve Dersim kamuoyunda büyük ilgi uyandırmıştır.

Başarıda büyük pay sahibi Atletizm dalında Antrenör Murat Sağıroğlu karate Celal Cüvelek ile İlknur Çavdar, Judo Kaan Karagülle ve Basketbol dalında koç Çetin Pınar yaptığı başarılı çalışmalarla spor’da Dersim adını ülke gündemine sokmuşlardır. Antrenörlerimizi spor dallarında yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.

Bu başarı bir ekip çalışması neticesinde oluşmuştur. Ekip ruhuyla yapılan bu çalışma, bu şehirde yaşayan çocuklarımızla, her zaman bu şehre başarılarla birlikte, her şeyden önemlisi onurlu bir duruşu da getirecektir.

Ayrıca Dersim’li ailelerin, çocuklarına sahip çıkarak, Dersim Akademispor’a vermiş olduğu destekle başarıda büyük payları vardır. Bu nedenle Dersim’li ailelerimizi çocukları motive etmede vermiş olduğu destekten dolayı kutluyorum.

Dersim adını ülke gündemine sokan Akademispor öğrencileri Dersim’in ilgili kurumları ile kamuoyunda ilgi ve destek beklemektedirler.

Çocuklarımızı başarıya götüren etkenlerin başında ilgili kurumlar ile kamuoyu desteği öğrencileri motive ederek katılımları daha da artırarak beklenen başarıları daha da yakınlaştırabiliriz.

Hafta sonu Dersimspor ile Araban Belediyespor müsabakası için geldiğim Dersim’de Akademispor kulübü Başkanı Suat Başaran’la sohbet etme imkanı buldum. Sohbetimizde Akademi hakkında vermiş olduğu bilgilerde “Atletizmin farklı dalları ile diğer spor branşlarını da katarak, farklı branşlarda da Dersim adını duyurmak istediklerini” söyledi.

Başaran’la yaptığımız sohbette “Çocuklarımızın maddi desteğin yanında, ilgiye ve manevi desteğe büyük ihtiyaçları olduğunu, ilgi ve destek verildiği takdirde hedeflerimize daha da yakınlaşacağız” dedi.

Başaran’la yaptığımız sohbetin ardından sosyal medya hesabında “ilgi ve destek” konusunda dikkat çeken bir açıklama yaparak paylaşımda bulundu.

Başaran yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dersim Akademispor Kulübü olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar sayısız başarıyı bu şehre getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz ama bu şehri yönetenler ya bu başarıları görmüyor ya da görmezden geliyorlar. Her platformda bu şehri başarıyla temsil eden çocuklarımıza gerekli ilgi ve desteğin gösterilmesini başta sorumlu ve duyarlı yöneticilik anlayışına sahip idarecilerden beklemek en doğal hakkımızdır. Bizim çocuklarımız üstüne düşeni fazlasıyla yapmanın hazzını yaşıyorlar. En tepedeki kişiler ve kurumların üstüne düşeni yapmamalarının eksikliğini belirterek kamuoyuna sitem ve saygılarımızı sunarız.”

Yapılan açıklamaya bakıldığında yerelin en tepedeki temsilcilerinden yeterince ilgi görülmediği yönündeki açıklamaydı.

Çocuklara başarıya götüren etkenlerin başında ilgi ve motivasyon gelmektedir. En tepedeki ilgililer çocuklara vereceği sevgi ve ilgi hem Dersim adını, hem de ülkemizin adını dünyada duyuracaktır.

Çocuklarımıza vereceğimiz ilgi ve sevgi hedefe yakınlaşmaya da motive edecektir. Bu nedenle kurumlarıyla birlikte Dersim kamuoyunu duyarlılığa çağırıyorum.

Hedefler çocuklara verilecek sevgiyle başlar.

KENAN KANDİL