Demirören, yönetim kurulundan bu konu ile ilgili olarak yetki aldığını söylerken, ilk olarak 6 teknik adamın listelerinde olduğunu söylemişti. Bu altı isim arasında yerli teknik adamların da olduğu kaydedilirken, Başkan Demirören'in yönetim kurulu üyeleri arasında bir oylama yaptığı ortaya çıktı.

Demirören'in, takımın yeni teknik patronunun yerli mi, yabancı mı olması konusunda yönetim kurulu üyeleri arasında yaptığı oylamada 18 yönetim kurulu üyesinden 16'sının yeni teknik adamın yabancı olması yönünde fikir beyan ettiği belirtildi. Demirören'in yaptığı bu oylamada sadece Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli ve tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Orhan Saka'nın yeni teknik adamın yerli olması yönünde olumlu görüş bildirdiği, diğer 16 yöneticinin takımın başında yabancı teknik adam görmek istedikleri kaydedildi.

BEŞİKTAŞ'TA JUANDE RAMOS SESLERİ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, teknik direktör Mustafa Denizli'nin görevinden sağlık sorunları sebebi ile ayrılmasının ardından yeni teknik adam arayışlarına başlamıştı. Yönetim kurulundan aldığı yetki ile görüşemelere başlayan ve yeni teknik adam adayları ile temaslarını sürdüren Demirören'in, Schuster ve Lucescu'nun ardından İspanyol teknik adam Juande Ramos ile temasa geçtiği öğrenildi. Son iki gündür Bernd Schuster, Joachim Löw, Manuel Pellegrini, Mircea Lucescu ve Felix Magath gibi isimleri listesine alan Demirören'in yarın Ramos ile görüşeceği kaydedildi.

JUANDE RAMOS KİMDİR?

55 yaşındaki İspanyol teknik adam Juande Ramos, teknik direktörlük kariyerine İspanya'nın Alcoyano takımında başladı. Ramos daha sonra sırasıyla Levante, Logrones, Barcelona B, Lleida, Rayo Vallecano, Betis, Espanyol, Malaga, Sevilla, Tottenham Hotspur, Real Madrid ve CSKA Moskova takımlarını çalıştırdı. İspanyol teknik adam, Sevilla'yla 2005-06 ve 2006-07 sezonlarında UEFA Kupası'nı, 2006 yılında UEFA Süper Kupası'nı, 2006-07 sezonunda İspanya Kral Kupası'nı, 2007 yılında da İspanya Süper Kupası'nı kazandı. Ramos, Tottenham Hotspur'un başındayken de 2007-08 sezonunda İspanya Lig Kupası'nın sahibi oldu. Juande Ramos son olarak 7 ay önce Rus takımı CSKA Moskova teknik direktörlüğünden ayrılmış ve o günden bu yana başka bir takım çalıştırmamıştı.