Sezona teknik direktör Birol Berkem’le başlayan Dersimspor yönetimi, yeni teknik direktörle BAL liginde iyi bir başlangıç yaparak üçte üçlük seri galibiyetlerle yenilgisiz olarak lider duruma gelmişti.

İyi durumda olan ve şampiyonluk havası yakalamışken yönetimin teknik direktör Birol Berkem’le anlaşmazlığa düşmesi bir takım soruları işaretlerini de beraberinde getirdi.

İstifa ile ilgili Başkan Murat Aran’la telefonla yaptığı görüşmede teknik direktör Birol Berkem’le takımın oyun sistemi ve geleceğiyle ilgili anlaşmazlığa düştüklerini, şampiyonluk konusunda kaygıları olduğunu bu gerekçeyle anlaşmazlığa düştüklerini belirtti.

Yeni teknik direktör konusunda birkaç isim üzerinde görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Aran,  anlaştıkları yeni teknik direktörü en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

İstifa ile ilgili telefonla görüştüğüm teknik direktör Birol Berkem ise, yaptığı açıklamada yönetimin saygı çerçevesi dışında davranışları olduğu, bununla birlikte yönetimsel ciddi sorunlar yaşandığını, kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve bu nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Teknik direktör Birol Berkem açıklamanın devamında yönetimin lisans sorununu çözmemesi nedeniyle Hasar Hankendispor maçında takımı, sahada değil tribünde yönetmek zorunda kaldığını, Futbolcular Fuat Onur ile Brezilyalı Luiz Ricardo sorununu haftalardır çözemediğini dile getirdi.

Berken, “Açıkladığım bu nedenlerden dolayı Dersimspor yönetimiyle anlaşmazlığa düştüm ve ayrılmak zorunda kaldım. Dersim’i ve doğasını sevdim. Dersim’e alışmıştım ve Dersim halkını sevdim. Ayrılık kararı benim için de zor oldu” dedi.

SOSYAL MEDYADA DA AÇIKLAMA YAPTI

Teknik direktör Birol Berkem istifasıyla ilgili sosyal medyada da açıklama yaptı. Berkem açıklamasında şunları dile getirdi: “Yaklaşık 4 aydır ekibimle birlikte büyük bir özveri ve şevkle teknik direktör olarak görev yaptığım Dersimspor kulübü ile birlikteliğimi kulüp başkanı ile yaşadığımız görüş ayrılıkları nedeniyle ( bu düzenlemeyi çok sevdiğim bir kardeşimin ricası üzerine yapıyorum) bugün itibarı ile sonlandırmış bulunuyorum. Çalıştığımız süre boyunca antrenman ve maçlardaki özverili, başarılı performanslarıyla ligde 3’te 3 yapıp takımı zirveye taşıyan futbolcularıma, bizler için her eziyete katlanan emekçi kardeşim malzeme sorumlumuz Özgür Çınar’a, masörümüz Burak Atasoy’a, yemekhane sorumlusu Hıdır kardeşime ve bizlere her zaman desteğini hissettiren Dersimspor taraftarlarına teşekkür eder, Dersimspor’a şampiyonluk yolunda başarılar dilerim.”

KENAN KANDİL