Başiskele ilçesine bağlı Doğantepe köyü, Kocaeli’nin bir köyü. Marmara Bölgesi'nin Çatalca, Kocaeli Bölümü'nde yer almaktadır. İlçe, batıda Gölcük, doğuda Kartepe, güneyde Bursa'nın İznik ve Sakarya'nın Pamukova ilçeleriyle komşudur. Doğantepe köyü 1800 nüfuslu, 600 haneli bir köyün takımıdır.

Başiskele Doğantepespor Kulüp Başkanı Ertan Demirhan, teknik direktörü Naci Keleş’tir. Doğantepe spor kulübü geçen sezon bir ilki gerçekleştirerek adını Bölgesel Amatör Lige yazdırdı. Doğantepespor adını Başiskele ilçesi adıyla birleştirerek, Başiskele Doğantepespor adıyla Bal liginde mücadeleye devam ediyor. Kulübün büyük destekçileri arasında Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz bulunuyor.

Bal Ligi 11. grupta Kocaeli, Bursa ve İstanbul’un güçlü ilçe takımları olan Gebzespor, Maltepespor, Beylikdüzüspor, Beylerbeyi, Bursa Zaferspor ve Sapancaspor’un olduğu güçlü grupta liderlik mücadelesi veriyor.

Doğantepespor Bal Ligi 11. Grupta oynadığı 12 karşılaşmada 7 galibiyet, 4 beraberlik, 1 yenilgi, attığı 20 gole karşılık, kalesinde sadece 9 gol yiyerek, grupta en az gol yiyen 2. Takımı, en fazla gol atan ligin 3. Takımıdır. Grupta topladığı 25 puanla, lider durumda bulunan 28 puanlı Gebzespor ile 25 puanlı Maltepespor’un ardında 3. Sırada liderin 3 puan gerisinde, liderlik mücadelesi veriyor.

KENAN KANDİL