Tunceli, sanayisi, yeterli tarımı olmayan bir kenttir. Tunceli Halkı olarak sürekli bunun yokluğunu özlemini çektik. Tunceli’nin, ünlü ilk iş adamı Aziz YAŞARIN oğlu iş adamı rahmetli Celal Yaşarın. Devletin yapıp sattığı yem fabrikasını, satın alarak işletmeye açması, Tunceli’nin ilk fabrikası, ilk göz ağrısı olmuştu. Açılış törenine gazeteci olarak katılmıştım. Fabrikanın ihtiyacı olan çalışanlarını, Tunceli Halkından alıp istihdam edecekti. Etmiş tide
   Fabrikanın giderek büyümesi daha çok üretim yapması, istihdam etmesi, beklenirken, kapandı. İstihdam ettikleri çalışanları, işsiz kalırken, Tunceli, yine fabrikasız bir kent oldu.
  Yine devletin yaptığı, saltığa çıkardığı süt fabrikasını, yine iş adamı rahmetli Celal YAŞAR almıştı. Köylünün sütü değerlendirilecekti. Hayvancılığın gelişmesi sağlanacaktı. İstihdam sağlanacaktı. Yem fabrikası gibi oda kapandı. Arsa olarak inşaata bırakıldı.
    Yakın zamanda, ilimize ön yargısız bir vali atandı TUNCAY SONEL, Kısa sürede ilin çehresini değiştirip, ili, parklarla, donatırken, işsizliğin çok olduğu Tunceli’de, işsizliği gidermek için, üretim yapacak, küçük fabrikalar, atölyeler için, iş adamlarına, çağrıda bulundu. Çağrıyı duyup gelenlere, gerekli desteği sağlayarak atölyeler, kurdurdu.
   PERİ TEKSTİL Atölyesi bunlardan biriydi. Kurulan iki tekstil atölyesinden biri işletmeye açılmamıştı. PERİ TEKSTİL atölyesi, eski adı PERİ olan AKPAZARLI hemşerimiz, iş adamı Selçuk BOZKURT, tarafından işletmeye açılmıştı. Yaklaşık 200 Tuncelili işsizlerin istihdam edildiği bir ekmek kapısı olmuştu. Tunceli’nin ilk fabrikalarından biri olan PERİ TEKSTİL, yaşanan PANDEMİ sürecine, Yılbaşından buyana iki katına çıkarılan asgari ücrete, korkunç fiyat artışlarına, sıkıntılara rağmen, çalışmasını, eksiksiz, işçi çıkarmadan sürdürmüştür. Memleket sevgisi, insan sevgisi, fedakârlık değerleri, olan Selçuk Bey, Tunceli’nin saygın, güvenilir bir iş adamı, ekmek kapısı, olmuştu.
  Günün önemli sevindirici müjdesini, Sayın Valimizin, kurduracağı,300 kişiyi istihdam edecek, tam bir fabrika büyüklüğündeki TEKSTİL fabrikasının temel atma töreninin, yapıldığı sevindirici haberiydi. Kurulacak fabrika, 300 kişiye, hatta 500 kişiye, ekmek kapısı olacak. İşsizlikten bunalıma girmiş, ailesine yük olmuş, gelecekten, yana umutsuz, işsiz, gençlere, umut alacaktır.
   Tunceli’nin şanslı olduğu valilerden biri olan, devlet adamlığı kimliğinden, taviz vermeyen, Tunceli’nin, yararına olan projeler, için çaba gösteren Sayın Valimizin, müjdeli haberleri, bizi sevindirmiştir. Sayın Valimizin, temel atacağı, çok daha güzel müjdeli haberlerle, bizleri sevindirmeye devam edeceğini, umuyoruz.
    Bir başka sevindirici etkinlikler, Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen, etkinlikler, oldu.
    Seyit rıza Parkında, SEYİT RIZANIN, önünde 3 gün süren, yabancı sanatçılar tarafından organize edilen şarkılı, kuklalı gösteriler, büyük bir katılımla coşkuyla izlenmişti. Yabancı dille, Türkçeyle karışık sunumlar, Ukraynalı sanatçının, tercümanla yaptığı konuşma, büyük övgü alkış almıştı. Geçmişin kuklalı gösterilerine, özlemi gideren kuklalı gösteriler, herkesin büyük ilgisini çekmişti. Alkışlara, SERYİT RIZA, bakışlarıyla katılmıştı.
    MAMEKİ, Parkını, ben, parkı, kısa sürede Tunceli halkının hizmetine sunan Sayın Vali, TUNCAY SONEL, Parkı diye adlandırıyorum. Parkta, 2 gün süren 1 Cİ ÇOCUK ŞENLİĞİ, büyük ilgi görmüştü. Katılım büyük ve coşkulu olmuştu. Küçük yaştaki çocuklar için düzenlenen şenliğe, Bir tır dolusu oyuncak getirilip, parkın çimenleri üzerinde sergilenmiş. Çocuklar, doyasıya oynayıp sevinmişlerdir. Çocuklar sevinirken, onların sevincine, onları, parka getiren yakınları da ortak olmuş, sevinmişlerdir. Şenlikte BELEDİYE ÇOCUK KOROSU, sahne alarak, iki gün süren şenlik boyunca, ZAZACA türküler çalıp söylemişlerdir. Şenliğe, Sayın Belediye Başkanı MAÇOĞLU DA, katılmış. Çocukların sevincine ortak olmuşlardır.
    Şenliğe katılan, oynayan, şenliği seven, komşumuzun torunu, şenlik bittiği halde, annesine, illa şenliğe gidelim diye tutturmuş. Ağlamış. Ancak, annesi, parka götürerek, ağlamasını kesmişler.
    İlimizde son zamanlarda peş peşe düzenlenen etkinlikler, PANDEMİ suskunluğunu, yalnızlığını, unutturmuş, topluma, yaşam sevinci katmıştır.
    Belediyenin peş, peşe düzenlediği etkinlikler, belediye olan güveni, beklentileri, artırmıştır. Alt yapı hizmetlerinin yanında sosyal, kültürel,  etkinlikler, belediyenin, aslı görevlerinden olmalıdır.
     Daha çok sevindirici haberler alma umuduyla.