Ruhuna indiğinizde sevgiyi bulursunuz. Öyle ince öyle zariftir ki bu . Konuşurlar sizinle duyacak kulaklarınız varsa şayet. Niçin vardırlar diye sorulmaz onlara çünkü onlar huzurun adıdır ve insana sunulmuş armağan gibidirler. Çiçekler , ağaçlar ve hayvanlar. Onlara sevgiyi verdiğinizde karşılığını fazlasıyla alırsınız. 

“ Seven Tanrıya, Tanrı sevene yaklaşır “ 

Tolstoy - “ insan ne ile yaşar? “ kitabında söyler bu sözü. Evet sevgi sanırım işin tek sırrı . Sevgi yaklaştırır , yakınlaştırır sadece Tanrı’ya değil yeryüzündeki her şeye ve sanırım dünyayı değiştirse değiştirse sevgi değiştirir. Bazen soruyorum kendime bu bize çocukluğumuzda öğretildi mi ? Yada öğütlendik mi ? Cevabı hayır oluyor . Büyüklerimiz kediyi , köpeği pek önemsemezlerdi . Bir çok yerde tanık olmuşumdur çocukluğumda . Kedileri yada kedi yavrularını torbaya koyup başka yerlere götürüp orada bırakıp gelenler vardı . Kedi yavrularını yada kedileri bir torba içinde suya atan vicdansız , zalimleri de duydum.  Ben komşularımızın , babamın , dedemin kedisini, köpeğini sevdiğini hiç görmedim. Bizler görmeden öğrendik . Ama bunu görseydik bu hayvan sevgisini sanırım her şey daha farklı olabilirdi . Çünkü sevgi öğretiyor insana ve öğrettiği bütün güzellikler kalıyor insanda , ondandır ki öğretmeli vede yaşatmalı bütün bu güzellikleri çocuklara . Sevgiye tanıklık etmiş ve onu almış çocukların öreceği gelecek mutlaka farklı ve yaşanılabilir bir dünyayı yaratacaktır.
Ama sevgiden , selamdan ilgiden ürken ve korkan içi çürümüş insanlar var. Kızmamak lazım onlarada çünkü hep almışlar hiç vermemişler yada ürkütülmüşler . Pazarlığa dönüşmüş Sevginin tezgahından geçenler gelip çarparlar o duvara. Tanımadık birinin selamı ürkütür onları. Biri demişti sanırım genç bir kız aynen şöyle demişti “ Biri bana gülsediğinde mutlu oluyorum “ gülümsemenin içinde önem var , sevgi var . Gülümseyin insanlara ve korkmayın derim. Çünkü sevgi ve korku aynı yerde barınamaz... Gerçi bazen de aşırı sevgi onun getirdiği kıskançlıklar ve yitirme korkusu . Doğru burada sevgi ve korku bir arada barınır ama biri ötekini mahveder . Çünkü bu tür durumlar hastalıklı bir ruh halini sağlar . Bunun içine güvensizlikte eklenir o zaman o ya sevgi alır başını gider yada Sevginin yaşayabilmesi için korku kenara çekilir.