Sağlık Müdürlüğü, geçen yıl yaptığı gibi, bu yılda, Sağlık Haftasını,( 3-9 Eylül) halkla buluşarak kutladı. İlk kez kurulan, hizmete giren Yeşilay Başkanlığı da bu buluşmaya, tanıtıma, katılmıştı. Buluşma mekânı, ilin en önemli tarihi, buluşma mekânı SEYİT RIZA Parkıydı.
    Hemen her gün, yurt içinden yurt dışından ziyaretçisi olan SEYİT RIZA’NIN Parkı, her zaman olduğu gibi akşamın serinliğinde yine doluydu. SEYİT RIZAYLA fotoğraf çektirenler, Munzur’u seyredenler oradaydılar. Anne babaları ile gelen çocuklar, yanı başındaki oyun parkında oynarken, parkın müdavimleri köpekler de, çimlerde keyif çatıyorlardı.
    Sağlık Müdürlüğünün stantları, parkın boş alanlarında yerlerini almışlardı. Beyaz önlüklü sağlık çalışanları, gülümseyen yüzlerle, sağlıkla ilgili tanıtımlar, ölçümler, yapıyorlardı. Yoğun ilgi vardı.
    Sağlık Müdürü, mesai sonrası küçük dünya güzeli kızını kucağında getirmişti. Dünya güzeli, korkulu gözlerle etrafı seyrediyordu. Daha önceden aşı olmuş, canı acımış olmalı, aşı yapılacağından korkuyordu.
   İnsan vücudunun en yaşamsal organı AKCİGERLERİN sağlığını, tansiyonu ölçen ölçümler yapılıyordu. Bu vatandaşın ayağına gelmiş sağlık hizmetiydi. Kaçırılmazdı. Kaçırmadım. Akciğerlerim sağlıklıymış. Kan şekeri ölçümler yapıyordu. Donanımlı bir araçta diş muayenesi tedavisi, bakımı yapılıyordu. Yeşilay yetkilileri çalışanları Yeşilay’ın çalışmaları ile ilgili bilgi veren broşürler dağıtıyorlardı.
    Her zamanki gülümseyen yüzüyle, ziyaretçileri, karşılayan, birlikte stantları gezen Sağlık Müdürü, oldukça keyifliydi. Yanında, Yeşilay Başkanı ile birlikte hafta ile ilgili kısa bir konuşma, açıklama, Yapmıştı. Geçen yıl, bu haftanın kutlamasını, halkla buluşmasını, bütün mahallere yayarak, kutladıklarını, Sağlık taraması sonucu,33 kişide, kanser belirtisi tespit ettiklerini, yapılan tedavilerle, 33 hastanın da iyileştirildiğini, bununun da sağlıkta büyük bir başarı olduğunu ifade etmişlerdi.
    Bir başka başarılı çalışmalarla, ülke çapında hayata geçirilen, BEBEK VE ANNE DOSTU projesinde, ilimizin, ülke çapında birinci olduğunu övünerek, ifade etmişlerdi.
    Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, ortaklaşa Okullarda, sağlıklı beslenme üzerine çalışmalar yaptıklarını, BESLENME DOSTU OKULLARI, birlikte hayata geçirdiklerini, kurduklarını ifade etmişlerdi.
      Sağlık konusunda okullarda iş birliği yaptıkları, önemli, büyük bir kurumun başı,  Milli Eğitim Müdürü, yakın dostunu, ortağını, bu önemli buluşmada, tanıtımda, yalnız bırakmamıştı O da SEYİT RIZA Parkındaydı. Stantları gezerek verilen hizmeti, tanıtımı, buluşmayı izliyordu.
  SEYİT RIZA, parkın etkinliğin, baş konuğu olmalıydı. Olup bitenleri oturduğu yerden izliyordu. Parkı ziyaret edenler, onu da ziyaret ediyorlardı. O da bundan hoşnut olmalıydı. Anlaşılan DERSİM halkı onu seviyordu. Çocuklar, kucağına oturup sevinç çığlığı atıyorlardı. Durmadan flaşlar yanıp sönüyordu.
    Kan şekerim, fazla çıkmıştı. Korkmuştum. Görevliler, gülerek  “korkmayınız tok karına fazla sayılmaz” dediler. Sabahleyin erkenden ölçtürdüm. Haklılarmış. Korkulacak bir şey yokmuş.
    SEYİT RIZA Parkı, önemli bir buluşmaya, tanıtıma, ev sahipliği yapmıştı. Sağlık Müdürlüğü, ilin en eski tarihi parkında, halkla buluşmuştu.
    Halk bu buluşmayı çok sevmişti.