Muhabbet Hanım, ağır bir ev eşyasını kaldırınca, bel fıtığı oldu. Hastanemize yeni gelmiş, beyin Cerrahı doktor, filim, tahlil sonuçlarına, bakarak, ameliyat olması gerektiğini, burada, Tunceli’de, ameliyatını, yapamayacaklarından, Elâzığ’a, gitmesi gerektiğini ifade ettiler. Elâzığ’a, sevk ettiler.
    Aynı tarihlerde kalp ritim bozukluğu için başvurduğum, kardiyoloji doktoru da, hastanede, bakacakları EKO cihazları olmadığından benimde, Elâzığ’a gitmem gerektiğini ifade ederek sevk ettiler.
   Önceleri ameliyata razı olmayan Muhabbet Hanımın, ağrıları artınca, ameliyata razı oldu. Muhatap olduğumuz her sorunda, özellikle, sağlık sorunlarında, hep yanımızda olan, Tunceli’yi, Tuncelileri, çok seven, değer veren, Elazığ devlet hastanesi olmak üzere, üniversite hastanesinde, Elâzığ’da kurulan ilk özel HAYAT Hastanesinde, Genel Cerrah olarak, uzun yıllar, görev yapmış, hala Özel HAYAT Hastanesinde, görev yapan, Türk Tabipler Birliği, Bölge Başkanı, yeğenimin eşi, Ankaralı, eniştemiz, ÖZCAN UÇARI, aradık. ‘Hazırlık, yapın. Geliyoruz.’ Dedik.
   Özcan Beyin önerdiği, randevu aldığı, Elâzığ Özel ANADOLU HASTANESİNDE, ünlü bir isim, beyin cerrahisi, Doktor ERCAN ARMAĞAN Bey, bizi bekliyordu. Aynı gün yapılan tahliller sonucu Muhabbet Hanım, ameliyata alındı. Yaklaşık Bir buçuk saat süren ameliyatı başarılı geçmişti. Daha önce yürüyemeyen Muhabbet Hanım, aynı günün akşamı yürümüştü. İkinci günü, evine dönmüştü.
  Benim için kalpte EKO çekimi yapacak cihaz, Üniversitede vardı. Yine ÖZCAN Beyin yönlendirmesi, randevu alması ile Üniversitenin, ünlü ismi, Kardiyoloji Profesörü, NECATİ DAĞLININ kapısına gittim. Benim gibi o kadar çok, insan, gelmiş, sıraya girmişti ki, koridoru, boydan boya doldurmuşlardı. Acelem vardı. Sırayı beklersem, o gün sıra bana gelemeyecekti. Kapı açılıp, hasta dışarı çıkar çıkmaz, sıra beklemeden girdim içeri. Arkamdan gelip, itiraz edenlere, ’geldi bir kez, ’Diyerek beni kabul etti. Kalpten EKO çekecek cihaza, sevk ettiler. Gidip çektim. Sonuç raporla kendilerine gelecekti. Sonuç için kapısına, gittiğimde, koridor yine doluydu. Hastalarına, Ameliyat, anju yapmış olmalı ki, geç saatlerde geldi. Yine sırayı beklemeden, girdim. İçeri. Gülerek kabul etti. EKO raporuna bakarak, sağlık durumuma, açıklık getirdiler. Tedavi edecek reçetemi yazdılar. Nasıl kullanacağımı anlattılar. Sorum üzerine, telefonla kendilerini arayabileceğimi, söyleyerek, kartını verdiler. Nazik bir ifadeyle,’ geçmiş olsun .’Dediler.
    Elâzığ’da, sağlık hizmeti için her şey vardı. Ünlü doktorlar, Modern sağlık cihazları, hepsi vardı. Sevk edildiğimiz Elâzığ’da, İhtiyaç duyduğumuz sağlık hizmetini almıştık. Buruk bir sevinç içindeydik. İlimizde de, ihtiyaç duyduğumuz doktorlar, modern sağlık cihazlarımız olsaydı. Bu hizmeti, ilimizde alabilseydik. İlimizin doktorlarıyla hastanesi ile övüne bilseydik.
    Onun için Başta Sayın Valimiz olmak üzere, sağlık Müdürüne, daha önce İlimizde sağlık Müdürlüğü yapan, başarılı hizmetler gerçekleştiren, Sağlık Bakanlığı ile iletişim içinde olan, şimdilerde iktidar Partisinin, Tunceli, yeni il başkanına, çağrılarda bulunuyorum. Sağlık hizmeti, insan hayatında, yaşamında, öncelikli, en önemlisidir. En büyüğüdür. İlimizin tek hastanesinde, bu hizmetin eksiksiz verilebilmesi için, başka illere sevk edilmemesi için, ihtiyaç duyulan doktorlar, modern sağlık cihazları, acilen temin edilmelidir. Günümüzde, bunları, başarılı hizmetler, gerçekleştiren, büyük bir kurum olan, Sağlık Bakanlığından, temin etmek, o kadar zor değil. Yeter ki istensin. Önemsensin. Peşine düşülsün. Hala, bazı branşlar da doktorların olmaması, ilimiz, sağlık hizmetleri için büyük bir eksikliktir. Sorum üzerine, Sayın Sağlık Müdürü, doktor, eksikliğin, kısa sürede giderileceğini, giderildiğini, söylemişlerdi. Ameliyat yapacak doktorların, cihazların olması, önemli bir ihtiyaçtır. Bunun için Sağlık Bakanlığının kapısı, sürekli sık sık çalınmalıdır.
   Bu günün koşullarında, sağlık hizmeti almak için başka illere, gitmeden, ilimizde, hastanemizde, almak önceliğimiz, beklentimiz, olmalıdır
   Elazığ, sağlık hizmetlerinde, yakından iş birliği içinde olduğumuz,
Tunceli devlet hastanesi sağlık kurumlarında, tedavisi yapılamayan hastaların, öncelikle, sevk edildiği, büyük ölçüde tedavi edildiği, kardeş, bir ildir.  
  Elazığ, Tuncelilerin, en çok konakladığı, oturduğu, bir şehirdir. Belli semtleri, mahalleleri, Tuncelilerin oturduğu mahallelerdir. Semtlerdir. Tunceliler, Elâzığ’ın, çağdaş yüzleridir.
   Eskilerden de Tedavi olmak, doktora gitmek için, Elâzığ’ın yolunu tutardık. Orada kaliteli uzman doktorlar vardı. Diye.
  CORONANIN dünyayı, hapishaneye çevirdiği koşullarda, kardeş il Elâzığ’a, sağlık hizmeti almak için gittik.
   Ünlü doktorlarından, hasta hanelerinden, ihtiyaç duyduğumuz sağlık hizmetini aldık.