Demokratik Alevi Derneği’nde yapılan foruma çeşitli parti, sendika, dernek ve kurumların yanı sıra il genel ve belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Forumun açılış konuşmasını yapan EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, EMEP’in meseleye sadece belediyecilik meselesi olarak bakmadığını, asıl olanın sisteme alternatif bir yönetme biçimini yaratmak olduğunu belirterek, “Bir belediyenin alınmasından öte bu belediye alınırken mahalleden, sokaklardan örgütlenen, karar mekanizmalarında halkın kendisinin olduğu, sadece iş yapılırken görüşülen değil, bütün kararlar alınırken bu kararların halka götürüldüğü, yani halk meclisi organlarının üzerine kurulu bir belediyeciliği nasıl kuracağımızı hep birlikte tartışmalıyız” dedi.

Forumda yerel seçimler ve demokrasi mücadelesi bakımından önemi konusunda EMEP adına bir sunum yapan Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel; “Bütün bunları öncelikle Dersim gibi bir yerde konuşuyor olmak, buradan itirazımızı hak arayışımızı ve geleceğe sahip çıkışımızı göstermek, kendimizi yönetme meselesini buradan konuşmak önemli. Buradan konuşurken de artık bir yol açmak durumundayız” diye konuştu.

Konuşmasında yerel seçimlerin demokrasi mücadelesi bakımından önemine de dikkat çeken Levent Tüzel, “Bütün bu tabloya karşı halkımız tek adamdan ve kayyımdan kurtulmak istiyor. Muhalefet partileri böyle bir dönemde ne kadar ortak mücadele içerisinde diye sorarsak, bunun görülür olmadığı ortada. Parçalılık, bu mücadelenin en önünde olması gerekenler içinde geçerli durumda. Halkın demokrasi mücadelesine dayanak yapacağı mücadeleyi örgütlemek, esasında halkın örgütlenmesine hizmet edecek şekilde bu seçimleri ele almak, buradan yerel yönetim halk meclisi gibi yapılar çıkarmak, bütün adayların halkın ortak adayları olması şeklinde bir süreci örgütlemek gerekiyor” dedi.

Forumda, Baro Başkanı Kenan Çetin, CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yolluk, Demokratik Alevi Dernekleri Başkanı Musa Kulu, HDP İl Eski Eşbaşkanı Murat Polat, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır Belice, Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fidan Demir, Üniversite Öğrencisi Burhan Turhan, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yöneticisi ve Pertek Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Çelik, Sosyalist Meclisler Federasyonu Temsilcisi Mustafa Ataş da birer konuşma yaptı.

yerel-secim-forumu-duzenlendi-(2)-horz.jpg

Fotoğraflar: Evrensel