Açıklamada, Türkiye’nin her yerinde belediye meclis üyelikleri için Dersim de dahil bir çok yerleşimde belediye başkanlıkları için aday gösterileceği belirtildi.

Açıklamada, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’nun TKP’nin de içinde yer aldığı geniş bir ittifakı temsilen Dersim Merkez Belediye Başkan adayı olduğu bildirildi.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy pusulalarında Türkiye Komünist Partisi’nin de yer alacağı belirtilerek,  “Birçok yerleşimde hem meydanı sermaye yanlısı partilere bırakmamak hem de bu düzende bile halkçı belediyeciliğin mümkün olduğunu göstermek için belediye başkanlıklarına TKP adaylarıyla talip olacağız. Türkiye’de farklı yerel yönetim anlayışını güçlü örneklerle somut hale getireceğiz.

2014 seçimlerinde Ovacık’ta partimizin listesinden seçimi kazandıktan sonra bütün kısıtlara karşın halkçı belediyeciliğin başarılı bir örneğini kolektif çalışmayı esas alarak sergileyen Fatih Maçoğlu, partimizin de içinde yer aldığı geniş bir ittifakı temsilen bu kez Dersim Merkez Belediye Başkan adayıdır. Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun Dersim merkez ve dört ilçede göstereceği belediye başkan, belediye meclisi ve il genel meclisi adayları seçimlere Türkiye Komünist Partisi adayı olarak katılacaklardır” denildi.