Şaroğlu, “Dar gelirli yurttaşların ev sahibi olması amacıyla Bakanlığınız koordinesinde gerçekleştirilen 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi kapsamında Tunceli Merkez’de 200, Mazgirt ilçesinde 50 ve Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Beldesinde 79 olmak üzere toplamda 329 konut projesinin kura çekimi gerçekleştirilip hak sahipleri belirlenmesine rağmen halihazırda konutların yapımı için herhangi bir girişimde bulunulmamıştır” ifadelerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan şu sorularına yazılı yanıt istedi:

  1. 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi kapsamında Tunceli’de yapılması planlanan konutların yapım çalışmalarına neden başlanılmamıştır?
  2. Tunceli genelinde yapımı planlanan ve hak sahipleri belirlenen konut projelerinin yapım çalışmalarına ne zaman başlanılacaktır. Bunun için öngörülen bir tarih var mıdır?
  3. Tunceli’de yapımı planlanan 329 konut projesi için kaç yurttaşımız başvuruda bulunmuştur?
  4. 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi kapsamında Türkiye genelinde kura çekimi sonucu hak sahipleri belirlenen diğer illerdeki yapım çalışmaları ne aşamadadır? Çalışmaların başlamadığı başka iller de var mıdır, var ise bunlar hangileridir?