Konuya ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Milletvekili Şaroğlu, “Tunceli’nin Pertek ilçesi ile Elazığ ilinin, Keban Barajı üzerinden ulaşımını sağlayan arabalı feribot uygulaması, günümüz koşullarında insanların ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdadır.

Bu konuya ilişkin daha önce vermiş olduğum soru önergesine gelen yanıtta, “Keban Barajı üzerine yapılması talep edilen Pertek Köprüsü, 2019 yılı yatırım programında “Köprü Etüt Proje ve Bilgi Sistemleri-Pertek Köprüsü Proje ve Danışmanlık Hizmetleri” projesi kapsamında yer almaktadır. Yüksek teknoloji gerektiren Pertek Köprüsü’nün etüt ve fizibilite çalışmaları devam etmekte olup kılavuz planı hazırlanmıştır. Köprü etüt-fizibilite ve proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yatırım programına alınması ile bütçe imkanlarına bağlı olarak yapım ihalesi gerçekleştirilebilecektir.” denilmiştir.

Ancak söz konusu bölgede yaşanan sorunlar halihazırda güncelliğini korumakta ve yurttaşlarımızın mağduriyeti devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Şaroğlu, konuya ilişkin şu sorularına yazılı yanıt istedi:

  1. Pertek Köprüsü’nün etüt ve fizibilite çalışmaları hangi aşamadadır?
  2. Köprü etüt-fizibilite ve proje çalışmalarının tamamlanmasına ve ihale sürecinin gerçekleştirilmesine ilişkin öngörülen bir tarih var mıdır?
  3. Pertek Köprüsü projesi, Bakanlığınızın 2021 yılı yatırım programında yer almakta mıdır?