Avrupa Birliği’ne aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan IPARD projesini  TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Polat Şaroğlu, başlıca geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve arıcılık olan ve önemli bir işsizlik ve göç sorunu yaşayan ilimizin hibe desteği alacak olan 42 il içerisinde bulunmadığına dikkat çekti.

CHP’li Şaroğlu, konuyla ilgili Bakan Pakdemirli’ye soru önergesi vererek, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından IPARD kapsamında hibe desteklerinden faydalanacak olan 42 il hangi kriterlere göre belirlenmiştir” diye sordu.

Milletvekili Şaroğlu, şu sorulara yanıt istedi:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından IPARD kapsamında hibe desteklerinden faydalanacak olan 42 il hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bu süreçte nasıl bir yol izlemiştir? Hangi ölçme/değerlendirme sonucuna göre bu illerde karar kılınmıştır?

Tunceli ili, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca söz konusu proje kapsamında bir değerlendirmeye tabi tutulmuş mudur? Eğer öyleyse hangi olumsuz gerekçeler doğrultusunda tespit edilen iller arasında yer almamıştır?

Tunceli ilindeki sosyo-ekonomik koşulların geliştirilmesine ve tarımsal kalkınmanın sağlanmasına dönük bakanlığınızca bir eylem planı düşünülmekte midir?