Konuşmasına 2020 yılında yaşanan doğal afetlerde ve salgında yaşamını yitiren yurttaşlar ile sağlık emekçilerini anarak başlayan Şaroğlu, Yaşanan bu doğa olaylarının, her ne kadar hükümet temsilcileri tarafından ‘fıtrat’ veya ‘kader’ gibi bilimsel temele dayanmayan hurafeler ile savunulmaya çalışıldığını söylese de bunların, yıllardır süregelen ranta dayalı ve çevre karşıtı yatırım politikalarının bir sonucu olduğunun gayet iyi bilindiğini söyledi.

Ülkedeki çaresizlik, yoksulluk ve tükenmişliğin yurttaşları intihara sürüklediği bir dönemde, AKP hükümetinin, beşli çetenin milyarlarca liralık vergi borçlarını silmekle, Somali’nin IMF borcunu ödemekle ve Tunus’a 5 milyon dolar hibe vermekle meşgul olduğunu belirten Şaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin koronavirüs ile savaşta; yurttaşı gözeten yapıcı önerilerine rağmen Saray yönetiminin, hesap numarası vererek, vatandaştan para istediğini ve pandeminin faturasını halkın sırtına yüklediğini ifade etti.

Eğitimli genç nüfus göçe zorlanıyor

CHP’li Şaroğlu, ülkede var olan karamsar tablonun, yerelde de pek farklılık göstermediğini belirtti. Tunceli’nin temel sorunun, ülke genelinde olduğu gibi ‘işsizlik’ olduğunu söyleyen Şaroğlu, istihdam alanlarının sınırlı olması ve yeni kamu yatırımları konusunda somut adımlar atılmaması sebebiyle genç işsiz sayısının artarak, eğitimli genç nüfusun göçe zorlandığını kaydetti.

Şaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2019 yılı verilerine göre Türkiye’nin en az nüfusa sahip olan ilinin Tunceli olarak açıklanmasının da bu olumsuz tabloyu doğruladığına dikkat çekti.

Erdoğan ve Yıldırım’a Pertek Köprüsü’nü hatırlattı

Milletvekili Şaroğlu, Elazığ ile Pertek ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan arabalı feribot taşımacılığının, günümüz koşullarını kaldıramadığını ve yurttaşların yol çilesinin devam ettiğini söyledi.

Bu konuda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında Elazığ’da gerçekleştirdiği mitingde, yine dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın da 2018 yılında Tunceli’de gerçekleştirdiği mitingde Pertek Köprüsü’nün yapılacağı sözünü verdiklerini hatırlatan Şaroğlu, her ikisine de çağrıda bulunarak sözlerini söyle tamamladı: “Sayın Erdoğan ile Sayın Yıldırım’ı verdikleri sözün arkasında durmaya davet ediyorum.”