TBMM Başkanlığı’na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Önlü, “Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla köyü Kızkonak mezrasında telefon altyapısı olmaması ve cep telefonlarının da çekmemesi nedeniyle köylüler büyük sıkıntılar ve mağduriyetler yaşamaktadırlar. Kızkonak mezrası Nazmiye ilçesine 20 km, Tunceli merkeze ise 53 km uzaklıktadır. Olası bir kaza ya da sağlık sorununda köylü 2 km uzaklıktaki köye giderek telefon kullanmakta ve yardım istemektedirler. Telefon alt yapısı olmaması, cep telefonlarının da çekmemesi nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarında ambulans dahi çağrılmamaktadır. Son olarak geçtiğimiz hafta Ali Sarıışık adlı vatandaşımız kalp krizi geçirmiş, köylüler ambulans çağıramadıkları için kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştırılmaya çalışılmışlardır. Ancak ne yazık ki Ali Sarıışık müdahale edilemediği için yolda yaşamını yitirmiştir. Aynı şekilde geçtiğimiz yılda bir yurttaşımız kalp krizi geçirmiş ve ambulans çağrılamadığı için yaşamını yitirmiştir. Kızkonak mezrasında yazları 50’ye yakın köylü yaşamaktadır. Gelecekte de aynı sıkıntıların yaşanmaması adına Kızkonak mezrasının telefon sorununun çözülmesi gerekmektedir” dedi.

Önlü, şu sorularına yazılı yanıt istedi:

1-            Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla köyü Kızkonak mezrasının telefon sorununu çözmek adına bir girişimizin olacak mıdır? Nazımiye ilçesine 20 km, Tunceli merkeze ise 53 km uzaklıktaki mezralık alanda yaşanan sağlık sorunlarının giderilmesi ve haberleşmenin sağlanması adına bir çalışma yapacak mısınız?

2-            Sarıyayla köyünde telefon alt yapısı varken 2 km uzaklıktaki mezralık alana neden alt yapı ulaştırılmamıştır?

3-            Bu bölgedeki vericilerin güçlendirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir çalışma yapacak mısınız?