TDH lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 5 Haziran Cumartesi günü saat 12.00'de canlı yayınla TDH'nin nihai yol haritasını Türkiye'ye anlatacağını söyledi.

Sarıgül, daha önce AK Parti, MHP, CHP, DSP, Refah Partisi, BBP ya da başka hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, "hudut birliği", "bayrak birliği", "ulusal birlik" diyen herkesi hiçbir ayrım yapmadan partisine davet etti.

TDH Ümraniye İlçe Merkezi'nin açılışında konuşan Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin farklı bir noktada gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, "Bu karar benim kararım değil, meydanların kararı. Hayatım boyunca yola çıktığım arkadaşlarımı yolda gördüklerimle değiştirmedim. Karşınızda helal süt emmiş, nur yüzlü bir annenin çocuğu var. Benim rütbe heyecanım yok. Ama benim, Allahım'ın izniyle yurttaşıma hizmet borcum var" dedi. Bir arkadaşının sabahın 04.00'ünde kendisini arayarak "Başkanım, eski arabayı boyamakla bir şey olmaz, motoru çok eski" dediğini belirten Sarıgül, "Bazı baronlar beş gün boyunca bana baskı yapmaya çalışacaklar. Ama şunu bilsinler ki Mustafa Sarıgül, ona uzanan elleri, ona bakan gözleri nasıl boşa çıkarır. Bazen yaz rüzgarları vardır eser geçer. Rüzgar varken uçurtma uçar ama rüzgar dinince uçurtma da aşağı düşer" dedi.

ALLAHIN BANA VERDİĞİ GÜÇLE DEVAM

Türkiye'de her gün yeni şeyler olduğunu, son gelişmelerin tarihimize son derece ilginç olarak geçeceğini belirten Sarıgül, "Umarım ve dilerim ki son günlerde son aylarda yaşananların gerçek ama gerçek arka planları mutlaka ortaya çıkarılmalıdır" şeklinde konuştu.Türk siyasetinde son dönemde yaşananların kamuoyunu yakından ilgilendiğini ve bir haftadır kendilerine "Türkiye Değişim Hareketi ne olacak?" diye sorduklarını söyleyen Sarıgül, "Bazı hasetler, bazı fesatlar, bazı münafık güçler internet sitelerinde yapmadıklarını bırakmıyorlar. Şimdi ben Allahım'ın bana verdiği güçle bu meydanda soruyorum. Tamam mı, devam mı?" Sarıgül'ün sorusu üzerine meydanı dolduran 4 bini aşkın kişi "Devam" diye bağırdı. Bunun üzerine Sarıgül, "Kardan adamların saltanatı güneş doğana kadardır" dedi.

İNANÇSIZ BİR İNSAN BOŞ BİR TENEKEYE BENZER

35 yıllık siyaset yaşamında her kademede görev aldığını, sayısız kongre ve kurultay gördüğünü, seçmenin ne düşündüğünü çok iyi bildiğini belirten Sarıgül şunları söyledi:"Siyasetin demokratik olması için çok çaba harcadım. 120 aydır, 10 yıldır hep birlikte yollardayız. Türkiye'de siyasetin tıkandığını, yurttaşlarımızın yeni bir siyaset, yeni bir enerji ve yeni bir hayat sahasına ihtiyaçları olduğunu görüyorum. 10 binlerce yurttaşımızla birlikte `Bismillah' diyerek Türkiye Değişim Hareketi'ni ben kurmadım, siz kurdunuz. TDH Mustafa Sarıgül'ün bireysel bir hareketi değil, Hakkın gücüyle halkın hareketidir. Kadınlarımızın her kademede yüzde 30 katılım hakkı olacak. Bundan sonra genel başkanı kadrolu delegeler değil partiye kayıtlı üyelerin tamamı seçecek. Bütün kardeşlerimiz şunu en iyi şekilde bilmeliler TDH'de inançsız bir insan boş bir tenekeye benzer. Allah'ım bizi inançlarımızdan geri koymasın. Camilerimiz bizim, cemevlerimiz bizim, kiliselerimiz bizim, sinagoglarımız bizim, başı açık olan da bizim, başı kapalı olan da bizim.

ÜÇ GÜN AĞLADIKTAN SONRA ADAM SATACAK MISINIZ?

Bu harekette yandan yok herkes candan olacak. Yandan olanlarla çalışmam. Herkes 'Bismillah' diyecek ve candan olacak. Gittiğim her yerde büyük bir coşku görüyorum. Türkiye değişime hazır. Türkiye'de bu değişimi lafla değiştiremezler, başkalarının himayesinde olanlar değiştiremezler. Değişime hazır mısınız? Ankara'ya gitmeye hazır mısınız? Ankara'ya giderken başkalarına bağlı değil özgür olarak Ankara'ya gitmeye var mısınız? Hiç kimsenin kumandası altında olmadan Ankara'ya gitmeye var mısınız? Yola çıktıklarınızı yolda gördüklerinize değiştirecek misiniz? Üç gün ağladıktan sonra adam satacak mısınız? Delikanlı olacak mısınız, mert olacak mısınız? Mertliğe ve delikanlılığa hazır mısınız? Ben de Türkiye için hazırım.

GEÇTİ BOR'UN PAZARI

Türkiye Değişim Hareketi'nin rüzgarı başkalarını da etkiledi. Başkaları da nihayet aştan ve ve işten bahsetmeye başladı. Başkaları da nihayet `ötekimiz olmayacak' demeye başladı. Ama ne derler biliyor musunuz? Sür eşeğini geçti Bor'un pazarı. Şimdi soruyorlar, `tamam mı devam mı' ben de diyorum ki her zaman aranızda ve yanınızdayım. Yürüyüşümüz güçlenerek devam edecek. TDH dimdik ayaktadır. Bu gün Allah'ım bana verdiği güçle daha güçlüyüz, daha kararlıyız, daha da mutluyuz kardeşlerim. Bazı çevreler üzerime gelerek beni yıldırmaya, başka yerlere monte etmeye çalışıyorlar. Türkiye Değişim Hareketi bir yere sığmaz. Bu sorumluluğumuzu hedefe ulaştırana kadar yılmadan, inançla ve cesaretle taşımaya devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımız bizlere verilen görevi, ve bize gönül bağlayanları yarı yolda bırakmak değildir.

DEVLET BÜYÜKLERİNE LAF SÖYLENMEZ

Sayın Başbakanla televizyonda siyasi parti genel başkanı olarak konuştuğumuz zaman başkadır, makama olan saygımız başkadır. Sayın başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle seslenmek isterim, devlet büyüklerine laf söylenmez. Sayın başbakanımız şunu iyi bir şekilde bilmelidir ki bu topraklardan Hitler çıkmaz, Churchiller, Stalinler, Musoliniler çıkmaz. Bu topraklardan Yunus Emre'ler, Hacı Bektaş-i Veli'ler, Mevlana'lar çıkar. Bu topraklardan faşist Mussolini'ye `çizmelerini sana giydiririm' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ler çıkar.

AMPULU DEĞİŞTİRİN

Gerçekçi bir siyasi partiyiz. AK Parti'nin ismi, isim olarak iyidir. Ancak logo eksiktir. Ömür boyu yanan bir ampul göremezsiniz. Sizden ricam ampulu değiştirmezsek sigorta atar, ampulu değiştirmezsek sıkıntı olur. Ampulu değiştirmeye hazır mısınız? Ama başkaları gibi başka yolları bekleyerek değil, demokratik yollarla iktidarı değiştirmeye hazır mısınız? 27 Mayıs'ı rahmetle anıyorum. Seçimle gelen seçimle gidecek. Bizim iki gücümüz var, Hakk'ın gücü ve halkın gücü.Sarıgül'ün konuşmaları sık sık "Başbakan Sarıgül", "Çare Sarıgül", "Ankara bekle Sarıgül geliyor", "Durma ilerle geleceğiz seninle",
"El ele kol kola omuz omuza" slogalarıyla kesildi.

Haber: Vatan