Aday adaylık başvurusu yapan Psikolog Muhabbet Özkan Uç yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ve bölgemizin içinden geçtiği bu zor günlerde en çok ihtiyacımız olan toplumsal dayanışma ve huzurun tekrar sağlanabilmesi için her kesimden insanımızın görev üstlendiği bir zamanda bizler de bu halkın çocukları olarak üstümüze düşen sorumluluğumuzu yerine getirmek adına Halkların Demokratik Partisi’nden aday adayı olduk. Bir Psikolog olarak bireysel sağlığın toplumun sağlığından ayrı tutulamayacağı bilinciyle, daha çok diyaloga daha çok bütünleşmeye ve daha çok yan yana gelmeye ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Kentimizin ve İnsanlarımızın yaşadıkları tüm sorunların farkında olup çözüm adına yapılacak tüm çalışmaları organize etmek ve içinde aktif rol almak adına adayım. Bununla birlikte mesleklerinden ve görevlerinden ihraç olmuş on binlerce emekçisinden biri olarak yaşanan mağduriyetlerin biran önce giderilmesi için adayım. Dersim’de yaşayan her kesimden insanın sesi ve nefesi olmak için adayım” dedi.

Muhabbet Özkan Uç’un özgeçmişi şöyle:

08.04.1978 tarihinde Dersim’de doğdu. İlk-orta ve lise öğrenimimi Dersim’de tamamladı. Üniversite öğrenimini Ankara Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünde tamamladıktan sonra Dersim’e döndü.

2 yıl özel sektörde Psikolog olarak engelli ve özel gereksinimli bireylere hizmet ettikten sonra, 2009 yılının başında Tunceli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne atandı. Adı geçen kurumda başta bakım ve koruma altında bulunan engelli bireyler olmak üzere, Dersim toplumunun tüm dezavantajlı kesimlerine hizmet verdi. 2014-2017 yılları arasında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Dersim Şube Başkanlığı görevini yürüttü.

Evli ve üç kız çocuğu babası olan Uç, 14.07.2017 tarihinde yayınlanan 692 sayılı KHK ile kamudaki görevinden ihraç edildi.