TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Önlü, konuya ilişkin şu sorularına yanıt istedi:

1-            17 Kasım 2016 tarihinden itibaren Dersim Belediyesini kaç bakan, bürokrat ve devlet görevlisi ziyaret etmiştir?  Bu ziyaretler hangi tarihler arasında gerçekleşmiştir?

2-            17 Kasım 2016 tarihinden itibaren gerçekleşen ziyaretler sırasında Dersim Belediyesi tarafından bakan, bürokrat veya devlet görevlilerine herhangi bir hediye verilmiş midir? Verilmiş ise bunlar hangi devlet görevlisine verilmiştir ve bu hediyelerin fatura bedelleri ne kadardır?

3-            17 Kasım 2016 tarihinden itibaren Dersim Belediyesi tarafından hangi devlet görevlileri belediye imkânlarıyla ağırlanmıştır? Bu ağırlamalar sonucu belediye bütçesinden ne kadarlık bir harcama yapılmıştır?

4-            17 Kasım 2016 tarihinde kayyım atanmadan önce Dersim belediyesinin toplam borcu ne kadardı?

5-            31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında Dersim belediyesinin güncel borcu ne kadardı?

6-            Kayyımların adlarının sıklıkla yolsuzluklarla anılmasından dolayı bu konuda genel bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? Bu konuya ilişkin bakanlığınıza ulaşan şikâyetler var mıdır? Var ise şu ana kadar ne tür bir işlem yaptınız?