Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Gürsel Erol, öncelikle orman yangınlarına değindi.

Erol, “Son zamanlarda bölgemizde operasyon ve çatışmalardan kaynaklı çıkan orman yangınları söndürülmüş durumda. İlimizi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanını bizler de ziyaret ederek orman yangınlarını gündeme getirdik. O görüşmede ilimizdeki operasyonlara yönelik bir yorum yapamayacağımızı belirttikten sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu dile getirdik. Devlet yetkilileri kamu otoritesini sağlarken yaşam hakkını da görmezden gelemez. Operasyon yaparken tedbir alma sorumluluğu devletindir. Maalesef bu konuda aksaklık olmuştur. Bundan sonra bu aksaklıkların olmaması yönündeki temennilerimizi sayın bakanımıza ilettik” dedi.

 Ziyarette Munzur Vadisi Milli Parkı üzerinde yapımı düşünülen baraj ve HES’lere ilişkin de görüşme yaptıklarını kaydeden Milletvekili Gürsel Erol, “Sayın başbakanın bu projelerin yeniden incelenmesi yönünde talimat verdiği söylendi. Dersim’de, Tunceli’de yapılması gereken tarihe, kültüre, inançlarımıza sahip çıkmak adına baraj ve HES’lere karşı çıkmak sorumluluğunu herkes paylaşmalı. 23 Eylül’de baraj ve HES’ler karşı çıkmak için bir eylem yapacağız.  İl başkanlığımızın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu eyleme, sanatçılar, köşe yazarları, milletvekilleri, belediye başkaları gelecek. Bu eylemle tepkilerimizi ortaya koyarak sorununun çözümünü isteyeceğiz. İnşallah bu duyarlılıkla bu projelerin iptalini sağlayacağız” diye konuştu.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, hükümetlerin yanlış politikaları yüzünden neredeyse her evde sorun olduğunu belirterek, milletvekili olarak kendilerinin bu sorunların çözümü konusunda köprü oluşturmak gibi vazifeleri olduğunu da sözlerine ekledi.