İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda CHP milletvekili aday adaylarının bir bölümü ve partilerle bir araya gelen Milletvekili Gürsel Erol, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. CHP İl Başkanı Şükrü Kılıç’ın konuşmasıyla başlayan programda konuşan Erol, milletvekilliği süresi içinde Tunceli halkına karşı sorumluluğunu yerine getirmek için elinden gelen çabayı sarf ettiğini belirterek siyasette yeni insanlara şans tanımak için kentten aday olmayacağını söyledi.

CHP Tunceli aday adayları Zülfü Doğan, Polat Şaroğlu ve Ali Rıza Güder’in katıldığı toplantıda söz alan Milletvekili Gürsel Erol, “Milletvekilim adaylığım sürecinde de adaylığım sonrasında da yaptığım bütün değerlendirmelerde Tunceli’den bir daha milletvekili olmayacağımı ve benden sonra arkadaşlarımın önünü açmak, partimizin yeni kadrolar yetiştirmesi ve geliştirmesi için ve arkadaşlarımıza bir şans tanıması için siyaseti başka yerlerde yapabilirim ama Tunceli milletvekili dayımı olmadığımı defalarca açıklamıştım. Çünkü bir siyasetçi topluma karşı verdiği sözü ve güvenirliği kaybetmemesi lazım. Bu anlamda ben aday adayı olan bütün arkadaşlarıma eşit mesafedeyim ve hepsine başarılar diliyorum. Ama hala bu ilin milletvekili olduğum için bu süreç ile ilgili sizi bilgilendirmeyi kendime bir görev olarak görüyorum ”dedi.

Türkiye’nin çok ciddi bir kavşakta olduğunu ve herkesin bunun karşısında duyarlı olunması gerektiğini kaydeden Erol, “2016 referandum sonuçlarının Türkiye’de bir sistem değişikliğini getirdi. 24 Haziran 2019 seçim sonuçları eğer olumsuz sonuçlanırsa Türkiye’de bir rejim değişikliğine neden dönüşebilir. Onun içindir ki kendi aramızda bireysel kavgaları ve çekişmeleri bir tarafa bırakıp önce CHP’nin iktidar olması için CHP adayının cumhurbaşkanı seçmek için uğraşacağız. Tunceli’de Ahmet’in Mehmet’in milletvekili seçilmesi çok önemli değildir ama bu ülkede CHP’nin cumhurbaşkanı seçilmesi yaşamsal olarak da rejimin devamı olarak da en önemli sonuçtur. 24 Haziran gecesi yalnızca cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, 24 Haziran gecesi devleti yeniden yapılandır kişiyi seçeceğiz. Çünkü 16 Nisan referandum sonuçlarına göre, 24 Haziran gecesinden itibaren devletin bütün kamu kuruluşları sıfatları ve unvanları bitecek. Onu için bu çok önemli, bu yüzden cumhurbaşkanını almanın mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.

CHP İl Örgütü olarak birlik beraberlik olunmaması halinde 7 Haziran’da yaşanan sonuç ile karşı karşıya kalma tehlikesi yaşanabileceğine dikkat çeken milletvekili Erol, “İl örgütlerimiz, milletvekilliği adaylığını Ankara’dan belirlenerek gelmesini değil, Tunceli’de örgüt tarafından belirlenmesini istemelidir. Hep söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Kendi örgütünden korkan ve kendi örgütünün güvenini kazanamayan kimseden milletvekili olamaz.  Bizim koltuk mücadelesi verecek adamlara ihtiyacımız yok, bizim dava adamlarına ihtiyacımız var. Mücadele vereceğiz ve bu mücadelede direniş hikâyeleri anlatmayacağız. Kazanacağız ve herkesi kazanmaya inandıracağız. Bunun için eteğimizdeki taşları dökeceğiz” şeklinde konuştu.

chp-dersim-milletvekili-gursel-erol-(2).jpg

Milletvekili Erol’un ardından söz alan CHP aday adayı Zülfü Doğan, “Aday olarak belirlenir ve milletvekili seçilirsem gerek sosyal hizmetler, gerek demokrasi alanındaki çabalarımın yanı sıra bu ülkede yaşanan haksızlıkları sonuna kadar parlamento kürsüsünde dile getireceğim. Ülke yangın yerine döndü. Biz de bu panik seçimle birlikte CHP’nin yanında bir sosyalist kardeşiniz olarak yer alarak genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bir umut olmaya çaba sarf edeceğim. Aday belirleme konusunda genel merkez ve il başkanlığı hangi yol ve yöntemi benimserse o yol ve yöntemle adaylaşmaya devam edeceğiz. Bugün bir ve kardeş olmanın günüdür” dedi.

chp-dersim-milletvekili-gursel-erol-(1).jpg

Aday adaylık süreci ile ilgili herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğine işaret eden CHP aday adayı Ali Rıza Güder ise; “ Bugün itibariyle CHP’den aday adayıyım. Diğer aday adaylarına başarılar diliyorum.  Önemli olan bizden önce de ülkemiz ve partimiz. Bir kader seçimine giriyoruz ve hiç birimizin ben demeye bencillik yapmaya hakkımız yok. Sonuç ne olursa olsun adaylar kim olursa olsun bu partinin etrafında kenetleyeceğiz ve aday olan arkadaşlarımız için var gücümüzle ilçe ilçe kapı kapı dolaşacağız” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısına katılan CHP milletvekili aday adayı Polat Şaroğlu’nun ise, daha sonra aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

24912.jpg