CHP'li Ateş "Kılıçdaroğlu aday değilim diyordu, gizli bir el devreye girdi"

Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A’daki “Görüş Farkı” programına katılan CHP Ankara milletvekili Yılmaz Ateş, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Çocuklarımın,eşimin yüzüne bakamazdım
Deniz Baykal’a yapılanların “darbe” olduğunu savunan Ateş, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ise, “ Aday değilim diye açıklama yapmıştı. Sonra ne oldu? Hangi gizli el devreye girdi?”sorularını yöneltti. Yılmaz Ateş, Baykal’a haber bile vermeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olarak çıkaran Önder Sav ve arkadaşlarına ise ağır bir göndermede bulundu:” Ben öyle bir oluşumun içinde olsaydım aynaya ,çocuklarımın,eşimin yüzüne bakamazdım. Toplum içine çıkamazdım”

Ben ihanet olarak nitelendirdim
CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ın en yakınındaki isimlerden biri olan Yılmaz Ateş, kaset olayının komplo olduğunu ve birilerinin bundan nemalanmaya çalıştığını vurguladı. Böyle bir ortamda Deniz Baykal’a sahip çıkmalarının ahlaki ve siyasi bir borç olduğunu savunan Ateş, “Sayın Baykal belki de dönmeyecekti. Bize düşen onun arkasında durmalıydık.Son anda böyle bir organizasyon (Kılıçdaroğlu’nun adaylığı) ortaya çıktı. Bir dava arkadaşımızın ayağı sekteye uğrayabilir,yara alabilir. Bizim onun yarasını gerekçe sayarak onu devre dışı bırakmamız ne siyasi ahlakıma,ne de anlayışıma sığmaz. Ben böyle bir oluşumun içinde olsaydım aynaya bakamazdım, eşimin ve çocuklarımın yüzüne bakamazdım, toplum içine de çıkamazdım.Son ana kadar hep beraber yürüyüp, son anda böyle bir organizasyonu ben ihanet olarak nitelendirdim”

Yılmaz Ateş, Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığına aday olma sürecini anlatırken “Gizli El” ibaresini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun birkaç kez “aday değilim” demesine rağmen adaylığını açıkladığını hatırlatan Ateş, “Hangi gizli el devreye girdi” diye sordu.

Baykal'a yapılan darbedir
Deniz Baykal’ın başına gelenleri 12 Eylül Askeri darbesi ve 12 Mart muhtırasında yaşananlara benzeten Yılmaz Ateş,şöyle devam etti: “Şimdi 12 Mart ile 12 Eylül ile Sayın Baykal'a yapılanlar arasında ne fark var. Askeri darbenin sonuçları ne olur, birileri makamlarından oldu, birileri evlerine kapatıldı, birileri sürgüne gönderildi. Şimdi yine aynı yöntemlerle demokraside yeri olmayan yöntemlerle birileri evlerine yönlendirildi.Baykal’a yapılan darbenin ta kendisi.