HAP GİBİ YUTARIZ AMA..
Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç, Başbakan Erdoğan’ın ‘’Anayasa değişikliğini hap gibi vereceğiz’’ sözlerine ilginç bir benzetme yaparak, milletvekillerini kızdırdı. Genç ‘’Hap gibi yutarız ama sonra arkadan çıkarması zor olur’’ dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE EN İLGİNÇ YANIT
Genç TBMM’de yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği teklifinin Anayasa’da yer alan ‘’Adalet anlayışı’’ ilkesine aykırı olduğunu savunarak TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in teklifi iade etmesi gerektiğini öne sürdü.

Genç, Başbakan Erdoğan’ın ‘’ Anayasa paketini hap gibi vereceğiz’’ sözlerine de şu cevabı verdi:

‘’Tayyip bey Anayasa değişikliği için bir tablet, hap gibi olacak diyor. Senin hazırladığın tableti ya insanlar yutamazsa, ya da yutarsa ve aşağıdan çıkaramazsa ne olacak? Bir maymuna şeftali vermişler. Maymun şeftaliyi yutmadan önce arkasına tutmuş. ‘Niye tuttun?’ demişler, ‘Geçen gün bir şeftali yuttum, çekirdeğini çıkaramadım’ demiş. Dolayısıyla, çekirdeğini çıkaramayan, tableti kimseye yutturma’’

Genç’in bu sözlerine AK milletvekilleri ‘’Karanlık adam, ayıp oluyor’’ diye laf atarken TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da ‘’Örneklerinize dikkat edin’’ diyerek uyardı.(Gazeteport)