İlimizde bir çok kişiye yardımcı olduğu için hayırsever iş insanı olarak bilinen Erdal Güntaş ve bir grup , Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası’nda düzenlenen törenle CHP’ye üye oldu.

İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Güntaş’a ve diğer kişilere rozetini taktı.

Ali Mustafa Çelik, “Partimize katılım her geçen gün artmaktadır. Bizlerde ilimizde daha çok çalışarak, partimizi birinci parti yapmak ve ilde iki milletvekili çıkartacağımıza inanıyoruz. Kapı kapı köy köy gezerek halkımızın problemlerini çözmek için çalışacağız. Hep birlikte partimizi büyütüp, ilimizin sorunlarına çözüm olacağız” dedi.

Bir grup arkadaşı ile birlikte CHP’ye üyelik kaydını yaptıran Erdal Güntaş gazetemize yaptığı açıklamada siyasete giriş nedenin babasının geçmişte CHP’ye olan bağlılığı ve yöre halkına hizmet vermek için daha aktif rol almak istediğini belirtti. Güntaş“ Biz aileden CHP’liyiz babam geçmişte CHP Dersim ve Elazığ örgütü içinde önemli görevler almıştı ve babamın bıraktığı yerde şimdi ben devam etmek istiyorum.  Ayrıca Dersim camiasında CHP’ye katılmam için yoğun bir talep vardı. Bende Dersim halkının bu yoğun ilgisi ve talebini geri çeviremezdim.  CHP’ye katılarak, CHP çatısı altında Dersim halkına hizmet etmek ve siyaset alanında daha aktif olabilmek için bugün bir grup arkadaşım ile birlikte üyelik kaydımı yaptırdım. Bizleri çok sıcak bir şekilde karşılayan Başta CHP il başkanı Ali Mustafa Çelik ve parti teşkilatının bütün yöneticilerine teşekkür ederim. Bizlerin tek amacı var genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketinde ve Türkiye’de CHP’yi birinci parti yaparak iktidara taşımak. Bunun için bizlere düşen ne görev yaparsa yapmaya hazırız" diye konuştu.